Sport

Dorinel Munteanu, reverență de ziua lui Gică Hagi: „Unul dintre cei mai buni jucători ai Europei”

Dorinel Munteanu i-a urat de bine și l-a complimentat pe Gică Hagi. „Decarul de Aur” al României împlinește luni, 5 februarie, vârsta de 59 de ani.
05.02.2024 | 16:45
Dorinel Munteanu reverenta de ziua lui Gica Hagi Unul dintre cei mai buni jucatori ai Europei
Dorinel Munteanu i-a urat de bine lui Gică Hagi cu ocazia zilei de naștere a „Regelui”. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu se poate lăuda cu statutul de cel mai selecționat jucător al naționalei României din toate timpurile (134). În vârstă de 55 de ani, antrenorul care a câștigat titlul cu Oțelul Galați a vorbit despre relația cu Gică Hagi chiar de ziua „Regelui”. Relația dintre cei doi antrenori este una strânsă.

Dorinel Munteanu, reverență de ziua lui Gică Hagi: „Unul dintre cei mai buni jucători ai Europei”

Gică Hagi împlinește luni, 5 februarie, vârsta de 59 de ani. Campion en-titre cu Farul, Gică Hagi își va sărbători ziua de naștere pe Arena Națională la derby-ul cu FCSB. Dorinel Munteanu a ținut să-i transmită public urări de bine lui Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

„Neamțul” a avut doar cuvinte de laudă la adresa „Regelui”. „Îi doresc multă sănătate și multe realizări în continuare, atât lui cât și copilașilor lui. I-am transmis și personal, azi dimineață, că îi doresc tot binele din lume și să i se îndeplinească tot ce își propune și își dorește. 

Să vă spun ce a însemnat pentru mine să fiu coechipier cu Gică Hagi și cu ceilalți mari fotbaliști ai României ne-ar lua zile întregi. Am jucat foarte mulți ani alături de Gică, a fost un jucător fantastic și un coechipier extraordinar.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Europei pe care i-am văzut jucând. E un om care merită toate aprecierile noastre, ale iubitorilor de fotbal din România și ale colegilor lui. 

Noi cred că ne-am înțeles foarte bine pe teren și pentru că am fost complementari. Am avut o chimie sportivă foarte bună, el era cu mingea, eu eram cu munca, așa că făceam o echipă foarte bună.

ADVERTISEMENT

Această relație umană bună dintre noi și respectul nu o să dispară niciodată. Nu cred că vom mai avea prea curând un jucător de valoarea lui, care să joace la Real Madrid și la Barcelona. Poate peste 20-30 de ani, dar în următorul deceniu nu cred”, a declarat Dorinel Munteanu, potrivit sport.ro.

Dorinel Munteanu, dezvăluiri despre relația cu Gică Hagi: „Suntem rivali doar la meciurile directe. Vorbim des la telefon”

Dorinel Munteanu a făcut dezvăluiri despre relația pe care o are cu Gică Hagi. Cel mai selecționat jucător de la naționala României susține că rivalitatea între el și Gică Hagi își face simțită prezența doar la meciurile directe dintre Oțelul și Farul.

ADVERTISEMENT

„Neamțul” a precizat că vorbește des la telefon cu Gică Hagi. Oțelul îi are împrumutați de la Farul pe Răzvan Tănasă și Ștefan Bodișteanu. „Regele” se interesează de situația celor doi jucători ai săi ori de câte ori are ocazia.

„Noi suntem rivali ca antrenori doar când avem meciurile directe, în rest nu avem nicio rivalitate. Vorbim des la telefon, despre fotbal și despre jucători, despre lucruri diverse.

Am doi jucători împrumutați de la el (n.r. – Răzvan Tănasă și Ștefan Bodișteanu), vrea să știe mereu cum se pregătesc și cum se prezintă la meciuri. Am discuții normale, ca de la profesionist la profesionist.

„Sunt mândru că am jucat pentru echipa națională. Nu m-am gândit să-l întrec pe Gică Hagi”

E o relație normală între noi. Dacă ar fi o relație așa, de normalitate, între toți jucătorii generației noastre ar fi foarte frumos. Dacă am fi păstrat această colegialitate legată în anii ’90 între jucătorii din ‘Generația de Aur’ ar fi fost foarte bine. Suntem rivali pe teren, în cele 90 de minute, pentru că ambii vrem să câștigăm, apoi redevenim prietenii dintotdeauna.  

Eu sunt mândru că am jucat pentru echipa națională, că am reprezentat țara la turnee finale, dar nu cred că are nicio legătură faptul că eu sunt cel mai selecționat jucător din istorie. Nu m-am gândit niciodată să îl întrec pe Gică Hagi. Eu îl consider pe el cel mai bun jucător român al tuturor timpurilor”, au fost cuvintele lui Dorinel Munteanu.

Gică Hagi este golgheterul „all-time” al naționalei României, cu 35 de goluri, la egalitate cu Adrian Mutu. Fostul „Decar de Aur” al României are 124 de selecții în naționala României, al doilea, după Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT