Sport

Dorința lui Bancu la Universitatea Craiova: „Un sezon de 10! Să atingem obiectivul”

Nicușor Bancu are ambiții mari la Universitatea Craiova, iar căpitanul „alb-albaștrilor” speră la titlul de campion la sfârșitul sezonului din SuperLiga.
24.07.2023 | 11:10
Dorinta lui Bancu la Universitatea Craiova Un sezon de 10 Sa atingem obiectivul
Dorința lui Nicușor Bancu la Universitatea Craiova: „Un sezon de 10! Să atingem obiectivul suprem”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu a revenit în tricoul „alb-albaștrilor” în derby-ul Dinamo – Universitatea Craiova, scor 0-2, iar „Bancone” are ambiții mărețe în Bănie. Căpitanul anunță un sezon de 10 pentru olteni și speră ca munca să le fie răsplătită cu o medalie de campion.

Nicușor Bancu anunță înainte de Universitatea Craiova – Oțelul: „Trebuie să fim concentrați! Să câștigăm toate meciurile de acasă”

Alex Mitriță și Nicușor Bancu sunt cele două „transferuri” cu care Universitatea Craiova își dorește să câștige titlul de campioană în SuperLiga. Căpitanul formației din Bănie speră să scape de blestemul accidentărilor și anunță că oltenii își doresc să câștige fiecare meci de pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova debutează în fața proprilor suporterii pe stadionul din Bănie, iar Nicușor Bancu nu mai vrea pași greșiți. În sezoanele precedente, oltenii au întâmpinat probleme seriose cu formațiile mai slab cotate față de lotul „alb-albaștrilor”.

„Au fost ceva mai multe emoții după o lungă perioadă, așteptam cu nerăbdare să apară meciurile oficiale să joc alături de echipă. Mă bucur că tot ce s-a întâmplat a fost un pas înainte pentru că am avut oameni foarte importanți lângă mine, care m-au ajutat să trec peste.

ADVERTISEMENT

Sper să nu mai am parte de așa ceva, este foarte rău pentru un jucător să fi accidentat. Vreau să fiu sănătos și să mă bucur de fotbal. De obicei am avut probleme cu echipele mici pe hârtie, dar nu trebuie să ne gândim că va fi un meci ușor.

Trebuie să fim concentrați, să avem o atitudine bună pentru că astfel vom avea surprize cum s-a mai întâmplat de multe ori. Nu este bine pentru noi, atâta timp cât vrem să fim acolo sus, trebuie să câștigăm toate meciurile mai ales acasă”, a declarat Nicușor Bancu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu: „În față sunt foarte mulți jucători, nici nu au loc să joace”

Nicușor Bancu are concurență serioasă pentru postul de titular, însă speră ca Eugen Neagoe să găsească o soluție pentru ca Basilio Ndong să apară în primul „11”. Internaționalul român este de părere că Universitatea Craiova are deja un lot valoros și este bucuros pentru soluțiile pe care oltenii le au.

„Este o concurență benefică pentru orice echipă, trebuie să fie doi jucători valoroși pe același post. Înainte era Vătăjelu, un jucător foarte valoros, care mi-a pus probleme, dar a fost ok. Am jucat eu stânga, el dreapta, poate și acum va fi la fel, vom vedea.

ADVERTISEMENT

Au plecat mulțu jucători, a venit doar Mitriță, dar pe lângă sunt jucători foarte buni care au rămas de anul trecut și împreună formăm un grup puternic. În față sunt foarte mulți, nici nu au loc să joace și este foarte bine pentru noi, deoarece avem schimbări la dispoziție”, a declarat „Bancone”.

Nicușor Bancu își anunță dorința la Universitatea Craiova: „Să fie un sezon de 10”

Nicușor Bancu speră ca „alb-albaștrii” să își schimbe atitudinea pentru partida cu Oțelul Galați și să arate mult mai bine pe teren. Acesta a mărturisit că Universitatea Craiova a avut o repriză modestă în derby-ul cu Dinamo, însă este convins că oltenii vor arată mult mai bine cu fiecare etapă ce trece.

„Nu vreau să mă gândesc la competitoare, sunt echipe puternice ca anul trecut și cred că sunt aceleași care se vor bate pentru play-off. Vreau să mă gândesc la noi, este important să nu mai greșim noi pentru că în multe meciuri ne-am bătut singuri, am suferit din cauza noastră.

Sper ca la fiecare meci să fim mai bine, chiar dacă în primul meci am avut o repriză modestă, cred că a doua repriză a fost una bună. Cred că în următorul meci vom arăta altceva. Oțelul a făcut un meci foarte bun cu UTA Arad, meritau să câștige, dar aici este cu totul altceva, este foarte greu pentru ei cu suporterii noștri”, a spus căpitanul.

Nicușor Bancu a câștigat lupta pentru banderola de căpitan la Universitatea Craiova și este mândru să fie liderul din teren al oltenilor. Internaționalul speră într-un sezon de excepție la formația din Bănie, iar „juveții” să termine pe primul loc din SuperLiga.

„Pentru mine este o mândrie să port banderola de căpitan, nu era o problemă dacă era Mitriță. Oricine ar fi fost, important este să câștige echipa. A trecut o perioadă lungă de timp, au fost opt luni de zile în care nu am fost alături de echipă, mă bucur să fiu în lotul lui Mister și sper să avem rezultate bune.

Am plecat pe al zecelea an, sper să fie un sezon de 10 pentru toată echipa și să ne atingem obiectivul suprem, Trebuie să câștigăm fiecare meci în parte, trebuie să fim sănătoși și să fim o echipă puternică, Nu mă gândesc niciodată la al doilea meci, important este meciul de luni”, a încheiar Bancu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,26 este cota pentru „sub 3,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – Oțelul Galați

ADVERTISEMENT