News

Dosar penal pentru înșelăciune, după avalanșa de la Capra. 14 mașinile sunt încă îngropate în zăpadă

Ancheta după avalanșa de la cabana Capra din urmă cu două zile continuă. Procurorii au deschis dosar penal pentru înșelăciune.
07.02.2023 | 11:39
Dosar penal pentru inselaciune dupa avalansa de la Capra 14 masinile sunt inca ingropate in zapada
Ancheta după avalanșa de la cabana Capra continuă. Dosar penal pentru înșelăciune deschis de procurori. Sursa foto: Avalanșe Carpați / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, o avalanşă de dimensiuni foarte mari a lovit cabana Capra de pe Transfăgărăşan. Mai multe ore, circa 60 de persoane, dintre care 14 copii, au fost blocați la cabana din Munții Făgărașului.

Ancheta după avalanșa de la cabana Capra continuă. Dosar penal pentru înșelăciune deschis de procurori

Drumul către această cabană, DN 7C, este închis traficului, de la km. 104, încă de la data de 14 noiembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au precizat că acest aspect a fost semnalizat prin indicatoare și o barieră.

Imediat după acest incident, poliția a demarat verificări pentru a afla modul în care turiștii blocați la cabana Capra au ajuns până acolo, deși drumul este închis până la hotel.

Ancheta a atins, marți, o nouă etapă. Într-un comunicat oficial, IPJ Argeș a anunțat că în urma evenimentului de duminică, 5 februarie, s-a deschis dosar penal ”sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, conform art. 244 din Codul Penal”.

ADVERTISEMENT

”În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 04 spre 05 februarie a.c., pe DN 7C, în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, conform art. 244 din Codul Penal”, conform IPJ.

14 mașinile sunt încă îngropate în zăpadă la cabana Capra

În același timp, instituțiile statului mai precizează că cercetările continuă în vederea identificării tuturor conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate.

ADVERTISEMENT

De notat că mașinile surprinse de avalanșa din weekend sunt încă îngropate în zăpadă.

Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică şi au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor şi întocmirea documentelor legale”, se mai arată în comunicatul celor de la Poliție.