Sport

Două absențe importante pentru FCSB în derby-ul cu Universitatea Craiova. Anunțul lui Elias Charalambous

FCSB nu se va putea baza pe doi titulari la derby-ul cu Universitatea Craiova. Anunțul a fost făcut de Elias Charalambous, antrenorul roș-albaștrilor.
29.04.2023 | 14:13
Doua absente importante pentru FCSB in derbyul cu Universitatea Craiova Anuntul lui Elias Charalambous
Elias Charalambous a susținut conferința de presă premergătoare duelului Universitatea Craiova - FCSB. Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

FCSB are o misiune extrem de dificilă în prima etapă a returului din play-off-ul SuperLigii. Roș-albaștrii au nevoie de victorie în meciul cu Universitatea Craiova pentru a rămâne în cursa pentru câștigarea titlului de campioană. Partida este programată duminică, 30 aprilie, de la ora 21:00.

FCSB nu se va putea baza pe Edjouma și Tamm la derby-ul cu Universitatea Craiova

Florinel Coman și Andrea Compagno au ieșit „șifonați” din partida FCSB-ului cu Rapid, scor 1-0. Astfel, prezența celor doi titulari în meciul cu Universitatea Craiova a fost pusă sub semnul întrebării. În cele din urmă Elias Charalambous a anunțat că cei doi fotbaliști din atacul roș-albaștrilor vor fi apți pentru derby-ul din Bănie.

ADVERTISEMENT

Totuși, vicecampioana îi va avea indisponibili pe Malcom Edjouma și Joonas Tamm, care au acuzat probleme medicale și care nu vor face deplasarea la Craiova. „Sunt OK (n.r. Compagno și Coman). Singurii jucători care nu vor juca sunt Edjouma și Tamm, sunt accidentați”, a spus Elias Charalambous, la conferința de presă premergătoare derby-ului Universitatea Craiova – FCSB.

Elias Charalambous nu renunță la titlu înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Avem cei mai buni jucători din campionat”

Elias Charalambous se gândește în continuare la titlu, deși FCSB a pierdut trei puncte importante în derby-ul cu Rapid din Giulești. Antrenorul roș-albaștrilor și-a lăudat jucătorii înaintea derby-ului cu elevii lui Eugen Neagoe.

ADVERTISEMENT

„Încă un joc greu. Știm că e o echipă bună, grea, la fel ca toate echipele, cum v-am spus din prima zi. Va fi greu, dar vom încerca să pregătim echipa cât mai bine pentru a jucat cât mai bine. 

Avem oponenți, nu jucăm singuri. Rezultatul trecut nu a fost corect. Nu spun că Rapid nu a jucat bine. Dar a trecut, acum cel mai important joc pentru noi este cel cu Craiova. Cred că avem cei mai buni jucători din campionat, cu cea mai bună calitate.

ADVERTISEMENT

Am încredere în jucători, în staff și că vom face un lucru bun”, a declarat Elias Charalambous, în cadrul unei conferințe de presă. FCSB se află pe locul 3 în clasament, cu 37 de puncte după primele 5 etape din play-off, la cinci puncte de liderul Farul Constanța și la unul singur de CFR Cluj.

Din spate vine tare Universitatea Craiova care ocupă poziția a 4-a cu 35 de puncte, patru mai multe peste Rapid, pe locul 5. În următoarea etapă, FCSB primește vizita celor de la Sepsi pe Arena Națională, în timp ce Universitatea Craiova joacă în deplasare cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Elias Charalambous, mesaj motivațional după înfrângerea FCSB-ului cu Rapid: „Oamenii care au reușit au trecut prin eșecuri”

Înfrângerea cu Rapid a picat greu pentru FCSB, iar distanța față de liderul Farul s-a mărit la cinci puncte cu cinci etape rămase înainte de final. Totuși, antrenorul cipriot și-a păstrat încrederea intactă. „Prima repriză cu Rapid nu a fost foarte bună, dar a doua a fost.

Am avut 4-5 șanse mari de a marca, cred că mai multe decât în primele 3 meciuri. Dar acesta este fotbalul, trebuie să învățăm din greșeli, să mergem pe un drum greu. Oamenii care au reușit au trecut prin eșecuri.

Trebuie să ne concentrăm pe acest meci și să luăm toate cele 3 puncte”, a mai spus Elias Charalambous.  Echipa antrenată de Elias Charalambous vine în Bănie după prima înfrângere din acest play-off. Formația finanțată de Gigi Becali a pierdut cu Rapid, scor 1-0 în Giulești, la capătul unui meci care a provocat imense scandaluri în fotbalul românesc, mai ales din cauza arbitrajului lui Horațiu Feșnic.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT