News

Două accidente grave au avut loc în județul Vaslui în mai puțin de 15 minute. Printre victime se numără și doi copii

Mai multe persoane au fost rănite după ce au avut loc două accidente rutiere în doar 15 minute în județul Vaslui. Pompierii au intervenit de urgență
14.03.2024 | 17:50
Doua accidente grave au avut loc in judetul Vaslui in mai putin de 15 minute Printre victime se numara si doi copii
Doi copii au fost răniți într-o localitate din Vaslui, după ce conducătorul mașinii a ajuns cu mașina într-un șanț, iar un alt accident s-a produs la 15 minute distanță. Sursa foto: Colaj foto / vremeanoua.ro / bzv.ro
ADVERTISEMENT

Două accidente rutiere grave s-au soldat cu mai mulți răniți printre care și doi copii. Autoritățile au fost solicitate să intervină la doar 15 minute diferență de producerea primului incident.

Doi copii au fost răniți în accidentul din comuna Albești

În contextul accidentului survenit în comuna Albești (Crasna), angajații ISU Vaslui au intervenit pentru a elibera un bărbat de 32 de ani, șoferul vehiculului răsturnat în rigola de pe marginea drumului, potrivit vremeanou.ro.

ADVERTISEMENT

Doi copii, în vârstă de 6 și respectiv 3 ani, au fost scoși din mașină de către alți participanți la trafic, care au intervenit imediat la vederea accidentului. Cei doi minori, conform informațiilor furnizate de pompieri, prezentau dureri și au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Vaslui.

„În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau patru persoane, între care doi copii minori. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism căzut (răsturnat) pe o parte într-un șanț pentru evacuarea apelor meteorice (rigolă) și, sprijinit de un zid de protecție. Conducătorul autoturismului (32 ani) a fost găsit blocat în autovehicul, celelalte persoane fiind evacuate (cu ajutorul celorlalți participanți la trafic).

ADVERTISEMENT

Cei doi copii minori (3 ani respectiv 6 ani) acuzau dureri în zona coloanei vertebrale respectiv la membrele superioare. Victimele au primit primul ajutor calificat în ambulanțele SMURD, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiștii vasluieni”, potrivit reprezentanților ISU Vaslui.

Un grav accident s-a produs și în Huși, la doar 15 minute diferență

Un alt incident a avut loc la intrarea în Huși, în zona Dobrina, unde un automobil a fost implicat într-un impact violent cu un copac, iar autoritățiile au fost alertate de acest incident imediat la 15 minute de cel din Albești.

ADVERTISEMENT

Vehiculul implicat se deplasa către Crasna, iar în timpul unui viraj, din cauza neadaptării la condițiile drumului și vremii, șoferul a pierdut controlul mașinii, ieșind în afara carosabilului și lovind doi copaci. Din fericire, șoferul a scăpat cu câteva zgârieturi.

Acesta a fost preluat de echipajul de salvare și transportat la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși pentru îngrijiri medicale suplimentare. Polițiștii rutieri s-au deplasat la locul incidentului și au demarat o anchetă pentru a stabili exact desfășurarea evenimentului rutier.

ADVERTISEMENT

Intervenție de amploare a pompierilor SMURD

Detașamentul de pompieri Vaslui a fost mobilizat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) și echipaje specializate pentru a asigura măsurile PSI, a debloca situația și a acorda primul ajutor victimelor unui accident rutier petrecut pe DN 24, în apropierea Mărului de Aur.

În cadrul intervenției, a participat și un echipaj și o ambulanță tip B, aparținând SAJ Vaslui. Autoturismul implicat în accident, în care se aflau patru persoane, inclusiv doi copii minori, a fost găsit răsturnat într-un șanț de scurgere a apelor pluviale și sprijinit de un zid de protecție, au mai transmis ISU Vaslui.

 

 

ADVERTISEMENT