News

Două avioane s-au ciocnit în aer în Spania. Patru persoane au murit în urma impactului

Două avioane s-au ciocnit în aer în Spania. Patru persoane au murit în urma impactului, fiind vorba de două avioane ultraușoare.
30.04.2023 | 20:39
Doua avioane sau ciocnit in aer in Spania Patru persoane au murit in urma impactului
Două avioane s-au ciocnit în aer în Spania. Foto: ABC ES
ADVERTISEMENT

Două avioane s-au ciocnit în aer în Spania. Patru persoane au murit în urma impactului, fiind vorba de două avioane ultraușoare care au intrat în coliziune în timp ce se aflau în zbor. Pompierii au transmis că au găsit unul dintre avioane în flăcări, într-o zonă împădurită în apropiere de Moia.

Două avioane s-au ciocnit în aer în Spania

Oamenii legii au fost alertați de un martor, care a văzut cu ochii săi cum unul dintre avioane cade la nord de orașul Barcelona. “Odată incendiul stins, pompierii au găsit două trupuri neînsufleţite în interior”, au declarat autoritățile, conform Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Câteva ore mai târziu a fost găsit și al doilea avion ultraușor care se prăbușise, cu două persoane moarte în interior. Cele două avioane s-au prăbușit la aproximativ 300 de metri distanță. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a aflat în ce condiții cele două avioane s-au ciocnit în zbor.

În urmă cu o lună, două avioane se ciocneau într-un mod similar lângă Roma, Italia, iar unul a căzut peste o mașină, în plină stradă. Doi oameni au murit atunci, fiind vorba de piloții aparatelor de zbor care survolau localitatea Guidonia Montecelio, la 35 de kilometri de Roma.

ADVERTISEMENT

Cele două avioane ușoare, care ar fi militare, s-au ciocnit în aer după care s-au prăbușit pe un teren, respectiv pe o mașină parcată pe o stradă. Martorii spun că patru avioane zburau în formație și două dintre ele s-au ciocnit. Conform Tiburno.TV, avioanele respective erau Piaggio Siae 208, ce aparțineau departamentului Forțelor Aeriene de la aeroportul „Alfredo Barbieri”.

Norul de fum s-ar fi văzut chiar din capitala Roma. Premierul Italiei Giorgia Meloni a transmis condoleanțe familiilor piloților, în numele Guvernului. Un accident similar avea loc și pe aeroportul din Palm Beach, Florida, unde doi oameni mureau într-un accident aviatic imprevizibil.

ADVERTISEMENT

Administrația Federală a Aviației (FAA) a transmis că aici a fost vorba de prăbușirea unui avion Diamond DA40 monomotor, care s-a prăbușit la scurt timp după decolare, lângă Lantana Road, în jurul orei locale 21:25. Cele două persoane aflate la bordul avionului au murit pe loc, potrivit autorităților.

Între timp, la New York, o persoană a murit și două au fost rănite după prăbușirea unui avion de mici dimensiuni în Long Island. FAA transmite că avionul de tip Piper PA 28 transporta trei persoane, iar din fericire nimeni de la sol nu a fost rănit, exceptând pasagerii acestui avion mic.

ADVERTISEMENT

“Aeronava este complet distrusă și este în flăcări. Văd oameni alergând. Cred că încearcă să-i ajute”, a transmis un pilot care se afla în aer, într-o înregistrare radio, în momentul în care anunța autoritățile ce se întâmplă. Dacă unul dintre pasageri a murit pe loc, ceilalți doi au suferit arsuri de 75% din suprafața corpului și au fost transportați de urgență cu elicopterul la Spitalul Universitar Stony Brook. Aceștia au rămas în stare critică și medicii sunt rezervați în privința șanselor lor de supraviețuire.

ADVERTISEMENT