News

Două bombe de aviație, găsite pe șantierul Centurii Timișoarei. Ce s-a întâmplat cu muniția neexplodată

Descoperire surprinzătoare făcută de muncitorii care lucrează la Centura Timișoarei. Aceștia au găsit două bombe de aviație neexplodate din al Doilea Război Mondial.
10.04.2022 | 22:56
Doua bombe de aviatie gasite pe santierul Centurii Timisoarei Ce sa intamplat cu munitia neexplodata
Două bombe de aviație, găsite pe șantierul Centurii Timișoarei. Ce s-a întâmplat cu muniția neexplodată. Foto: Colaj Fanatik / ISU
ADVERTISEMENT

Muncitorii care lucrau la centura Timișoarei au avut parte de o surpriză duminică după-amiază. Aceștia au descoperit două bombe de aviație neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial.

Bombe din al Doilea Război Mondial, găsite în Timișoara, pe șantierul centurii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a anunțat că au fost găsite două bombe de aviație la intrarea în localitatea Moșnița Nouă.

ADVERTISEMENT

Cei care au făcut descoperirea au fost muncitorii aflați pe șantierul Centurii Timișoarei, care au alertat specialiștii. Conform anunțului ISU Timiș, aceasta a fost o ocazie pentru ca noua autospecială pirotehnică să aibă prima sa misiune.

„Prima misiune pentru noua autospecială pirotehnică intrată în dotarea ISU Timiș s-a dovedit a fi o reală provocare.

ADVERTISEMENT

2 bombe de aviație, fiecare cântărind 50 de kg, au fost descoperite la intrarea în localitatea Moșnița Nouă de către muncitorii de pe șantierul Centurii Timișoarei”, a transmis ISU.

Misiunea din Timișoara, una complexă și periculoasă

Misiunea a fost una complexă și deosebit de periculoasă, mai ales că cele două bombe de aviație erau neexplodate și ele puteau oricând să creeze o tragedie. Astfel, la fața locului au mers urgent un ofițer însoțit de trei subofițeri pirotehniști.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș a transmis că noua autospecială pirotehnică a făcut posibilă manipularea cu grijă a celor două bombe neexplodate, fără ca cineva să fie rănit. Acestea au fost duse la un depozit și urmează să fie distruse sub supravegherea specialiștilor.

„Având în vedere complexitatea intervenției, întregul echipaj pirotehnic, format dintr-un ofițer și 3 subofițeri, din cadrul ISU Timiș s-au deplasat în grabă la fața locului.

ADVERTISEMENT

Datorită dotărilor speciale de pe noua autospecială pirotehnică, elementele de muniție rămasă neexplodată din cel de-al II-lea Război Mondial au fost manipulate cu grijă și transportate în siguranță la locul de depozitare, urmând a fi distruse”, a mai transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: