News

Două fete de 12 ani, spulberate pe o trecere de pietoni în Galați. Accidentul a fost filmat de camerele de supraveghere

Două copile în vârstă de 12 ani au fost spulberate de o dubă la o trecere de pietoni din comuna Liești, județul Galați, lucru filmat de camerele de supraveghere.
13.02.2023 | 12:45
Doua fete de 12 ani spulberate pe o trecere de pietoni in Galati Accidentul a fost filmat de camerele de supraveghere
Accident în Galați. Foto: Monitorul de Galați
ADVERTISEMENT

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere. În aceste imagini se observă cum fetele au încercat să treacă strada, intens circulată, pe o trecere de pietoni, însă au fost surprinse de o dubă care venea cu mare viteză.

Două fete, lovite pe o trecere de pietoni în Galați

Fetele au fost lovite din plin și proiectate câțiva metri. Una dintre fete a fost preluată de un elicopter SMURD, având nevoie de asistență medicală în regim de urgență. Accidentul a fost înregistrat pe DN 25, în localitatea Barcea, din județul Galați.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spun că șoferul dubei, în vârstă de 48 de ani, circula cu viteză și nu le-a observat pe cele două fete care se aflau pe trecerea de pietoni, deci traversau strada regulamentar. Una dintre victime a ajuns Spitalul de Urgență pentru Copii “Sfântul Ioan” Galați, unde a fost transportată cu elicopterul.

Cealaltă fată a scăpat ca prin minute și a fost transportată la Spitalul Municipal ”Anton Cincu” din Tecuci. Polițiștii l-au testat pe șofer și au constatat că nu consumase băuturi alcoolice, de asemenea avea permis de conducere valabilă. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conform Monitorul de Galați.

ADVERTISEMENT

”În data de 12 februarie 2023, la ora 16.01, Poliția Galați a fost sesizată telefonic, prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe DN 25, în interiorul localității Barcea, județul Galați, a avut loc un eveniment rutier.

Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din comuna Liești, județul Galați, conducea o autoutilitară pe DN 25, având direcția de deplasare dinspre Galați către Tecuci, în interiorul localității Barcea.

ADVERTISEMENT

Când a ajuns la marcajul pietonal amplasat în dreptul primăriei, a surprins și accidentat două minore, ambele cu vârsta de 12 ani, din comuna Barcea, care se angajaseră în traversarea străzii în mod regulamentar”, au transmis reprezentanții IPJ Galați.

În urmă cu o săptămână, tot în Galați, un băiat în vârstă de 17 ani își pierdea viața după ce mașina care era condusă de un prieten a lovit un stâlp și a fost proiectată în peretele unei case. Șoferul ar fi pierdut controlul mașinii din cauza vitezei excesive.

ADVERTISEMENT

”În autoturism se aflau patru persoane de sex masculin, toate cu domiciliul în Foltești, iar în urma evenimentului rutier a fost rănit conducătorul auto și un adolescent, cu vârsta de 17 ani, ce se afla pe bancheta din stânga spate”, au transmis polițiștii. Ulterior, tânărul în vârstă de 17 ani a decedat.

ADVERTISEMENT