News

Două fetiţe din Iaşi sunt acum în comă, din cauza mamei. Aceasta le-a spălat pe cap cu o soluţie toxică

O mamă care şi-a spălat fetele pe cap cu o soluţie toxică le veghează acum de pe patul de spital. Micuţele s-au intoxicat, iar acum se zbat între viaţă şi moarte.
16.01.2024 | 18:20
Doua fetite din Iasi sunt acum in coma din cauza mamei Aceasta lea spalat pe cap cu o solutie toxica
Pentru salvarea fetiţelor a fost chemat elicopterul SMURD Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Două fetiţe, cu vârste de 3 şi 4 ani, din comuna ieşeană Lungani, s-au intoxicat şi au fost duse în stare gravă la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanţă necunoscută.

Al patrulea caz similar petrecut în România, în mai puţin de o lună

La sosirea medicilor, ambele fetiţe erau inconştiente, iar pentru una dintre ele medicii au început manevrele de resuscitare. În cele din urmă manevrele au reuşit, iar elicopterul SMURD a transferat-o pe micuță la Spitalul de Copii din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, marţi, în jurul orei 14.55, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos au fost sesizați prin apel la numărul uni de urgenţă 112 de către o femeie, cu privire la faptul că și-a spălat pe cap fetițele de 3, respectiv 4 ani, cu o soluție care le-ar fi provocat leziuni.

“Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au mai transmis cei de la IPJ Iaşi.

ADVERTISEMENT

Incidentul de marţi este unul dintr-o lungă serie de evenimente parcă trase la indigo, consemnate în România în ultimele săptămâni. În urmă cu doar zece zile, o mamă și cei șapte copii ai săi s-au intoxicat cu o substanță de uz verinar (soluție pentru curățat lâna de pe oi), după ce s-au spălat cu ea pe cap.

“După acordarea intervenţiilor de urgenţă, mama în vârsta de 37 ani şi un copil de 11 ani au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii în vârstă de 9 şi 15 ani au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca. Starea pacienţilor este urmărită de medici”, transmiteau atunci reprezentanţii Spitalului din Satu Mare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în luna decembrie s-au consemnat două cazuri similare. Trei fetițe au ajuns la Spitalul din Orăștie, județul Hunedoara, după ce au fost spălate cu o substanță contra păduchilor, iar cu câteva zile mai devreme, în Ialomița, un o fetiţă de cinci ani a murit, iar cei doi fraţi ai săi au fost internaţi în stare gravă din acelaşi motiv.

“La data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 20,30, Poliţia Oraşului Ţăndărei a fost sesizată de către cadrele medicale de la Spitalul Ţăndărei despre faptul că la camera de gardă au fost aduşi doi minori de 5, respectiv 1 an şi 11 luni care ar fi fost intoxicaţi cu o substanţă toxică.

ADVERTISEMENT

Minora de 5 ani a decedat, iar minorul de 1 an şi 11 luni se află în stare gravă la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că o altă minoră, de 10 ani, a fost transportată la o altă unitate spitalicească din Slobozia cu simptome asemănătoare”, a transmis IPJ Ialomiţa.

ADVERTISEMENT