News

Două mașini s-au ciocnit la ieșirea din Miercurea-Ciuc. Una dintre victime este în stare gravă

Trei persoane au fost rănite într-un accident cumplit pe DN 13 A, la ieșirea din Miercurea-Ciuc, județul Harghita. Una dintre victime este în stare gravă.
09.04.2024 | 15:21
Doua masini sau ciocnit la iesirea din MiercureaCiuc Una dintre victime este in stare grava
Două mașini s-au ciocnit la ieșirea din Miercurea-Ciuc. Una dintre victime este în stare gravă
ADVERTISEMENT

Conform IPJ Harghita, în accident au fost implicate două autoturisme. Cel mai probabil unul dintre șoferi, în vârstă de 31 de ani, a intrat într-o depășire eronată și s-a lovit frontal de autoturismul condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Acesta tocmai pleca din Miercurea-Ciuc spre o altă destinație.

Două mașini s-au ciocnit la ieșirea din Miercurea-Ciuc

Din primele cercetări efectuate de către membrii echipei de cercetare care s-a deplasat la faţa locului a rezultat faptul că un bărbat de 33 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism, dinspre Miercurea-Ciuc spre Vlăhiţa, din cauze şi în împrejurări ce vor fi stabilite la finalizarea cercetărilor a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

ADVERTISEMENT

Acesta era condus de un bărbat de 47 de ani, din Miercurea-Ciuc care se deplasa pe sensul opus de circulaţie”, au anunțat reprezentanții IPJ Harghita. Răniții sunt toți din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 47 ani.

Este vorba despre doi pasageri în vârstă de 40 și 64 de ani care au suferit răni grave. Aceștia au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale, în timp ce medicii se luptă să-i salveze viața șoferului la fața locului.

ADVERTISEMENT

”Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto din judeţul Mureş nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest urmând a-i fi recoltate probe bilogice. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii evenimentului.

Urmând a fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de vătămare corporală din culpă”, au mai transmis reprezentanții IPJ Harghita. Polițiștii încearcă acum să afle cu exactitate ce a dus la producerea acestui accident. Conform salvatorilor ISU, victimele transportate la spital ar fi conștiente, iar viața acestora nu ar fi pusă în pericol.

ADVERTISEMENT

Accident cumplit la ieșirea din Miercurea-Ciuc în Harghita

”Uneia dintre cele 3 victime i s-au aplicat manevre de resuscitare la faţa locului, ulterior fiind preluată de un echipaj SAJ cu medic. După acordarea primului ajutor calificat la faţa locului, celelalte două victime, conştiente, au fost preluate de către echipajele SMURD şi SAJ.

Toate fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, pentru investigaţii medicale amănunţite”, arată cei de la ISU Harghita. Conform publicației szekelyhon.ro, una dintre victime are fractură de craniu, fiind încarcerată zeci de minute înainte de sosirea pompierilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, SAJ Harghita a transmis inițial că victima murise, însă în cele din urmă a fost transportată la spital. Medicii sunt totuși rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Între timp, polițiștii ajunși la fața locului au impus închiderea totală a drumului pe tronsonul de drum afectat, iar ulterior traficul a fost restabilit pe o jumătate de bandă.

ADVERTISEMENT