Sport

Trei penalty-uri în Farul – FC Voluntari. Cum a judecat fazele arbitrul Ionuț Coza

Arbitrul Ionuț Coza a dictat trei penalty-uri în confruntarea dintre Farul și FC Voluntari. La unul dintre ele, „centralul” a mers să revadă faza la monitorul VAR.
22.07.2023 | 19:42
Trei penaltyuri in Farul  FC Voluntari Cum a judecat fazele arbitrul Ionut Coza
Penalty acordat cu VAR de arbitru în prima repriză la Farul - FC Voluntari. Foto: captură Digi Sport.
ADVERTISEMENT
22-07-2023
17:49

Larie a transformat al treilea penalty în prelungiri

Farul a beneficiat de un al treilea penalty în confruntarea cu FC Voluntari, scor 4-1, în etapa cu numărul doi din SuperLiga. Ionuț Vînă a fost faultat în careu de Vadim Rață în minutul 90+6. 

„Centralul” Ionuț Coza a dictat lovitură de pedeapsă, iar Ionuț Larie a înscris pentru a treia oară în meci de la punctul cu var. VEZI VIDEO AICI

Farul o înfruntă pe FC Voluntari în a doua etapă din SuperLiga, după eliminarea din Liga Campionilor. Prima repriză a duelului de la Ovidiu a fost plină de evenimente. „Centralul” Ionuț Coza a acordat penalty cu VAR în favoarea campioanei României, după o ciocnire involuntară în careu între Igor Armaș și Nicolae Carnat.

Penalty dictat cu VAR după o ciocnire în careu la Farul – FC Voluntari

FC Voluntari a început ca din tun partida împotriva Farului. George Merloi a deblocat tabela în minutul 9, reușind să marcheze al treilea gol al sezonului după „dubla” din etapa trecută cu FC Botoșani. Avantajul ilfovenilor a durat doar 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Totul a plecat de la șutul lui Nicolae Carnat, care a fost respins în corner de Octavian Vâlceanu. Enes Sali a trimis în careu din lovitură de la colț, iar Nicolae Carnat și Igor Armaș au sărit pentru a lovi mingea cu capul. Jucătorul lui Gică Hagi a avut o detentă mai bună și a reușit să se înalțe peste fundașul moldovean. VEZI VIDEO AICI.

Ulterior, Nicolae Carnat s-a ciocnit cu fața de capul lui Igor Armaș, iar „centralul” Ionuț Coza a mers la monitorul VAR pentru a urmări reluările video. Decizia finală a arbitrului a fost aceea de a acorda penalty pentru „marinari”. În absența lui Denis Alibec, accidentat, Ionuț Larie a fost cel care a executat de la punctul cu var în minutul 29.

ADVERTISEMENT

„Veteranul” campioanei l-a păcălit pe portarul Octavian Vâlceanu și a înscris cu un șut în colțul opus. Un minut mai târziu, Nicolae Carnat nu a mai putut continua partida și a fost înlocuit cu brazilianul Rivaldinho.

Farul a beneficiat de un al doilea penalty în startul reprizei secunde. Ricardinho l-a faultat în careu pe Rivaldinho, iar „centralul” Ionuț Coza a arătat spre punctul cu var. Ionuț Larie a luat din nou mingea să execute și a înscris în poarta lui Octavian Vâlceanu.

ADVERTISEMENT

Farul, absențe importante pentru meciul cu FC Voluntari

Gică Hagi se confruntă cu numeroase probleme de lot în startul noului sezon. Eliminată din Liga Campionilor de Sheriff Tiraspol, pentru campioana României urmează debutul în Conference League împotriva lui Uratru după confruntarea din SuperLiga cu FC Voluntari.

Denis Alibec și Dragoș Nedelcu au fost principalii absenți ai Farului pentru duelul cu FC Voluntari. Gică Hagi a schimbat aproape toată echipă de start a „marinarilor” la meciul cu ilfovenii față de disputa de la Tiraspol. „Încercăm după ce s-a întâmplat la ultimul meci, despre care am spus că a fost exprimarea noastră cea mai proastă.

ADVERTISEMENT

Încercăm de două zile să găsim cauza. Nu am fost noi. Trebuie să reglăm lucrurile. Vine un meci acasă cu o echipă care a câştigat prima etapă, care cred că are un moral bun, a câştigat contra Botoşaniului. Sperăm să câştigăm. Ne interesează cele trei puncte, victoria, că jucăm acasă şi încercăm să ne gândim numai la acest lucru şi bineînţeles cu cei care vom aborda meciul.

Unii au jucat foarte mult în deplasare la Sheriff, multe minute care nu erau preconizate, cum a fost la Grameni, să joace atât de mult. A trebuit să îl las în teren pentru că făcusem schimbările şi încercam să găsesc soluţii ca să mai facem ceva.

Alibec și Nedelcu 100% nu sunt. Sunt accidentați. Nu au ieșit accidentați? Ne interesează să ne facem jocul nostru. Ei au un Merloi care a început bine campionatul. Lucrurile trebuie reglate imediat. Nu am fost noi cu Sheriff, cea mai proastă variantă care putea să existe, dar nu am ce să fac. Jucăm alte meciuri, fiecare meci e important”, a declarat Hagi înainte de Farul – FC Voluntari.

ADVERTISEMENT