News

Două persoane din Japonia au murit după vaccinarea cu Moderna. Peste 1,6 milioane de doze au fost retrase

Două persoane din Japonia au murit după vaccinarea cu Moderna. Au primit doze din loturile suspectate că ar fi contaminate cu particule metalice.
28.08.2021 | 14:59
Doua persoane din Japonia au murit dupa vaccinarea cu Moderna Peste 16 milioane de doze au fost retrase
ADVERTISEMENT

Două persoane de peste 30 de ani au murit după ce au primit vaccinuri Moderna, a declarat sâmbătă ministerul japonez al sănătății, citat de Reuters.

Victimele au fost vaccinate cu doze din cele trei loturi suspectate că ar fi contaminate cu particule metalice, în urma unui accident de producție. Acestea au fost ulterior suspendate de la utilizare.

ADVERTISEMENT

Bărbații au murit luna aceasta, la câteva zile după ce au primit a doua doză de vaccin Moderna, a declarat ministerul într-un comunicat, potrivit Mediafax

Două persoane, vaccinate cu Moderna, au murit în Japonia. Au primit serul din loturile suspectate că ar fi contaminate cu particule metalice

“În acest moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese sunt cauzate de vaccinul Moderna COVID-19.

ADVERTISEMENT

(…)Este important să se efectueze o anchetă formală pentru a determina dacă există vreo legătură, între decesele celor doi bărbați și vaccinare”, au transmis printr-un comunicat Moderna și distribuitorul intern, Takeda Pharmaceutical, potrivit Biziday.

Japonia a oprit utilizarea a 1,63 milioane de doze Moderna

Victimele au primit o doză din cele trei loturi suspendate joi, 26 august. Cauza deceselor este încă investigată.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane au avut o reacție adversă puternică și au făcut febră a doua zi după vaccinare. Ulterior, au murit la încă două zile după primele reacții adverse neașteptate.

Japonia a oprit utilizarea a 1,63 milioane de doze Moderna expediate către 863 de centre de vaccinare la nivel național.

ADVERTISEMENT

Momentul s-a petrecut la mai mult de o săptămână după ce distribuitorul intern, Takeda Pharmaceutical, a primit rapoarte de contaminanți în unele flacoane. Guvernul nipon și compania Moderna au transmis că nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate, iar suspendarea loturilor a fost doar o măsură de precauție.

Aproximativ 44% din populația Japoniei este complet vaccinată. Până în acest moment au fost administrate peste 124 de milioane de vaccinuri.

Japonia a înregistrat peste 23.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Totalul persoanelor decedate cu Covid a trecut de pragul de 15 mii.

ADVERTISEMENT
Tags: