News

Românca Adriana Banu era administratora blocului groazei din Valencia. Declarații înfiorătoare despre incendiu

Incendiu devastator în Valencia. Administratoarea era o româncă care a împărtășit detalii cutremurătoare despre tragedie
23.02.2024 | 14:18
Romanca Adriana Banu era administratora blocului groazei din Valencia Declaratii infioratoare despre incendiu
Bloc de 14 etaje din Valencia, cuprins de un incendiu devastator. Imagini terifiante, cu oameni prinși în interior. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Responsabila blocului care a luat foc în Valencia era o cetățeancă româncă, numită Adriana Banu. Femeia a povestit terifiată despre cum a izbucnit incendiul de la clădire.

Incendiul ar fi pornit de la un apartament de la etajul opt

Incendiul care a afectat imobilul din vecinătatea cartierului Campanar din Valencia a început la nivelul opt al clădirii, conform explicațiilor oferite de administrația proprietății, reprezentată de Adriana Banu, conform stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Focul devastator pare să fi izbucnit în apartamentul cu numărul 86 de la etajul opt, într-un moment în care locatarii nu s-ar fi aflat în locuință, iar astfel s-ar fi focul la celelalte apartamente.

„Nu știm cum a început pentru că noi nu avem instalație de gaz, totul merge pe curent… da, fațada este dintr-un material care se numește alucobond și care nu este tocmai inflamabil dar fibra de dedesubt este”, a spus Adriana potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav incendiu din istoria Valenciei

În plus, administratorul și-a făcut griji că focul putea ajunge la subsolul clădirii: „dedesubt este o parcare subterană pe trei niveluri, cu vehicule electrice, nu știm ce se poate întâmpla dacă incendiul ajunge în zona respectivă”, a adăugat Adriana.

Incendiul devastator care a distrus întregul imobil de pe Avenida del Maestro Rodrigo din Valencia a izbucnit joi, 22 februarie. Vânturile puternice care au afectat orașul în acea zi, alături de materialele de construcție utilizate pentru izolare, ar fi putut contribui la extinderea flăcărilor pe întregul bloc.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor din incendiul tragic din Valencia este în creștere alarmantă. Conform autorităților spaniole, cel puțin patru persoane au pierit, iar alte 19 sunt date dispărute.

În plus, 14 persoane au suferit răni, inclusiv șase pompieri și un copil. Există însă temeri că bilanțul ar putea crește având în vedere posibilitatea ca alte persoane să fie blocate în interiorul apartamentelor.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit joi, pe 22 februarie, în jurul orei 17:30, într-un bloc cu 14 etaje din cartierul Campanar, locuit de aproximativ 450 de persoane în 138 de apartamente. Peste 20 de echipe de intervenție au intervenit la fața locului.

ADVERTISEMENT
Tags: