Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Două săptămâni te țin într-o cameră vai steaua ei. Cu șobolănei… Apoi în cameră cu 23 de deținuți”. Lupu a povestit ce înseamnă închisoarea în România

Dănuț Lupu a povestit la FANATIK SUPERLIGA calvarul prin care a trecut la Rahova și ce înseamnă să faci închisoare în România.
09.04.2024 | 11:15
Doua saptamani te tin intro camera vai steaua ei Cu sobolanei Apoi in camera cu 23 de detinuti Lupu a povestit ce inseamna inchisoarea in Romania
Dănuț Lupu a povestit la Fanatik SuperLiga ce înseamnă închisoarea în România. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Eliberat la începutul lunii aprilie din penitenciar, după ce fusese condamnat că a condus un autoturism pe drumurile publice deși nu avea permis, fostul mare internațional Dănuț Lupu a venit la FANATIK SUPERLIGA și a povestit calvarul prin care a trecut într-o discuție „unu la unu” cu Horia Ivanovici.

Dănuț Lupu a povestit la Fanatik SuperLiga ce înseamnă închisoarea în România

Vizibil emoționat, găsindu-și cu greu cuvintele, Dănuț Lupu a avut totuși puterea să povestească în amănunt ce a pățit în cele aproape 6 luni de stat în spatele gratiilor. Chiar dacă, la un moment dat, a izbucnit în plâns…

ADVERTISEMENT

„Cum a fost când ai intrat în închisoare? Cum ai fost primit? Povestește-ne puțin despre lumea de acolo”, a încercat să afle mai multe amănunte moderatorul Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„Din câte știam, poate și datorită faptului că am foarte mulți prieteni, unii dintre ei au fost și pe la penitenciare, s-a făcut o secție nouă acum… Secțiile 8 și 9…

ADVERTISEMENT

Iar nu înțeleg o chestie. Spune că te duce la Rahova întâi și te ține două-trei săptămâni în carantină. Carantină pe care nu o înțeleg. Nu înseamnă nimic. Te ține într-o cameră care e vai steaua ei, că așa sunt camerele pe carantină,… Unele mai au și «mergători», șobolănei, altele mai au și… Vrei, nu vrei, te descurci, că nu ai ce să faci.

Carantina asta e obligatorie. Ei spun că o faci ca să ți se facă niște analize, sa vadă dacă ești apt sau inapt. dar nu te bagă nimeni în seamă. Stai liniștit… Ești izolat două săptămâni”, a început Lupu să pobvestească prin ce a trecut în ultimele 6 luni.

ADVERTISEMENT

„Ai voie să ieși din camera aia?”, a vrut moderatorul să afle ce înseamnă cu adevărat această carantină la FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la oraq 17:30.

„Da, te scoate o oră, sau două ore pe zi, într-o curte cât e studioul de aici și te plimbi. Nimic altceva. E o chestie pe care nu o înțleg. Nu îți face nimeni nicio analiză, nu te întreabă nimeni nimic, nu îți face nimic nimic. Te ține acolo două săptămâni în carantină. După aia, m-au mutat pe Secția a 4-a, după trei săptămâni, o lună aproape”, a continuat Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu, despre prima săptămână la închisoare: „Nu am ieșit deloc din cameră!”

Fostul mare fotbalist a povestit apoi cum a decurs acomodarea cu viața din închisoare și cum s-a comportat în primele zile după ce fusese adus la Rahova. „Cum a fost prima noapte la închisoare?”, a fost curios să afle și Ivanovici.

„Ei, prima noapte… Întreabă-mă cum a fost prima săptămână! Vreo patru zile nu am dormit deloc, dar după aia, știi cum e… Te adaptezi, nu ai ce să faci, trebuie să trăiești! Trebuie să respiri… Am început ușor-ușor să ies și la plimbare, pentru că nu ieșisem deloc patru zile din cameră”, a rememorat Dănuț Lupu impactul pe care l-a avut asupra sa primul contact cu detenția.

„Sincer, ai plâns?”, este întrebarea la care Dănuț Lupu a răspuns fără ezitare: „Nu! Îți jur! Cu toate că s-a spus la televizor că am plâns… Nu am plâns nicio secundă. Nu am plâns pentru că acolo stai cu unii în cameră, cu care nu poți să plângi. dacă ești moale…

La pușcărie nu poți să plângi! Și nici în emisiune nu plângeam dacă nu-mi aduceam aminte de anumite chestii. Chiar anumiți «prieteni», nu pot să spun că sunt prietenii mei pentru că acolo i-am cunoscut, mă întrebau «Unde spun ăștia că plângi, că tu nu plângi deloc?».

M-au dus apoi pe Secția 4. Se face o Comisie, care stabilește, în funcție de durata condamnării, dacă ești la deschiși, semideschiși sau la închiși. La 7 luni ale mele, am fost la liberi, la deschiși… Nu era gata Secția 8, nu o terminaseră încă, am stat pe Secția 4 vreo două-trei săptămâni și ne-a mutat apoi pe Secția 8”.

„Cum erau în condițiile pe Secția 8? Câți erați în cameră? Cu câți colegi ai stat?”, a intervenit din nou în discuție Horia Ivanovici.

„În afară că stăteai 24 de oameni în cameră… Te lasă să te plimbi de la 8 la 12 și de la 14 la 18. Ești liber în curtea aia,  e o curte mare, nu mai sunt gratii. E ok… Acolo chiar poți să spui că e ok. Dar ca să ajungi acolo trebuie să ai pedeapsă sub un an. Sau să mai ai de executat sub un an. Altfel, nu ajungi acolo. Eram 24 de în cameră, deci mai stăteam cu încă 23 în cameră. Pe secție, eram vreo sută și ceva.

Nu am avut nicio problemă niciodată, cu nimeni. Poate și datorită faptului că am cunoscut multă lume afară… Să știi că la ora actuală în pușcărie au început să respecte anumite chestii care înainte nu se respectau. Și-au dat și ei seama că nu toți cei care ajung la pușcărie fac ceva grav. Sunt și foarte mulți contabili, avocați, nu neapărat infractori… Erau și contabili, chiar și un aviator, și zugravi, și hoți, toate națiile.

Și surprinzător, cam într-o lună de când m-am predat eu, cred că au venit 20 de inși cu permise. Cred că eu am fost primul și după aia s-a dat drumul la arestări… Dar erau băuți, drogați la volan, nu era niciunul care să zici că n-a făcut nimic. Foarte mulți arestați pe chestia cu permise”, și-a încheiat Dănuț Lupu confesiunea despre condițiile din închisorile românești.

Dănuț Lupu a povestit la Fanatik SuperLiga ce înseamnă închisoarea în România

ADVERTISEMENT
Tags: