ADVERTISEMENT
News

Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Căutările lor, începute luni, reluate marți dimineața

Autoritățile din județul Tulcea caută două surori de 11 și 12 ani care au dispărut în Dunăre.
Autor: Adrian Baciu | 22.06.2021 | 10:00
Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Căutările lor, începute luni, reluate marți dimineața
Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Căutările lor, începute luni, reluate marți dimineața. Sursa foto: Colaj Fanatik

Alertă în zona portului din orașul Isaccea. Două surori, cu vârste de 11 şi 12 ani, sunt căutate în Dunăre, începând de luni după-amiază.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, acestea au dispărut în prima zi a săptămânii. Cele două se plimbau pe malul Dunării, atunci când cea mai mică dintre ele ar fi alunecat şi ar fi căzut în apă.

Cea mai mare ar fi intrat după ea să o salveze și să o scoată la mal, însă nu a reușit și a fost și ea înghițită de apa fluviului.

ADVERTISEMENT

Două surori de 11 și 12 ani au dispărut în Dunăre. Căutările lor, începute luni, reluate marți dimineața

Încă de luni după-amiaza, la fața locului s-au deplasat o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Tulcea, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă tip B2.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galaţi, a precizat reprezentantul ISU Delta.

ADVERTISEMENT

Marți dimineața, ISU a anunțat reluarea căutărilor. ”Operațiunile de căutare a celor două minore dispărute ieri în zona portului Isaccea au fost reluate

Structurile din cadrul ISU Tulcea și ISU Brăila organizează la această oră activități specifice în vederea reluării misiunii de căutare în mediu acvatic în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Forțe și mijloace alocate:ISU Tulcea – 8 subofițeri ( 2 scafandri), cu o autospecială de transport scafandri, o ambarcațiune de căutare salvare (SAR), o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD, ISU Brăila – 3 subofițeri ( scafandri), cu o autospecială de transport scafandri”, anunță autoritățile, conform Ziaruldetulcea.

Căutările de luni s-au încheiat fără succes

Potrivit celor de la ISU Tulcea, apelul de urgență la 112 a fost înregistrat luni, la ora 16.10. Salvatorii au fost mobilizați zona portului din orașul Isaccea.

ADVERTISEMENT

La locul indicat s-au deplasat șapte subofițeri cu o autospecială de transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, precum și un echipaj SAJ Tulcea. De asemenea, a fost solicitat sprijinul elicopterului SMURD Galați.

La fața locului s-au aflat și mai multe echipaje de la Poliție. De asemenea, la căutări au luat parte mai mulți localnici.

ADVERTISEMENT

Până la lăsarea întunericului, salvatorii nu au găsit nimic. Căutările au fost oprite peste noapte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!