News

Două trenuri de metrou s-au ciocnit în staţia Timpuri Noi, marți seară. Ce spun Metrorex și Poliția Capitalei. Update

Incident feroviar la stația de metrou Timpuri Noi. Coliziune ușoară între două trenuri, însă nimeni nu a fost rănit în impact
27.02.2024 | 20:46
Doua trenuri de metrou sau ciocnit in statia Timpuri Noi marti seara Ce spun Metrorex si Politia Capitalei Update
Ciocnire între două trenuri de la metrou în stația Timpuri Noi. Circulația este îngreunată. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook / Vitalie Cojocari / Andrei Prisacariu
ADVERTISEMENT
27-02-2024
22:09

Precizările DGPMB după evenimentul de la metrou

Poliția Capitalei vine cu precizări după evenimentul de la metrou de marți seară. A fost confirmat faptul că într-adevăr, cele două trenuri s-ar fi tamponat.

Mai departe, autoritățile i-au testat pe ambii conducători în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind 0. În urma impactului nu au existat pagube și nici victime.

„La data de 27 februarie 2024, în jurul orei 19.30, Poliția Capitalei – Brigada de Poliție pentru Transportul Public a fost sesizată cu privire la faptul că, în stația de metrou Timpuri Noi, două trenuri s-ar fi tamponat.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că aspectele sesizate se confirmă. La scurt timp, acestea și-au continuat deplasarea, pentru eliberarea liniilor de circulație.

În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale. De asemenea, ambii conductori au fost testați în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind 0.

Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, arată sursa citată. 

27-02-2024
18:53

Ce spun reprezentanții Metrorex

Reprezentanții Metrorex revin cu informații după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi, marți seară. Conform sursei citate, ”trenurile s-au atins cu cuplele”.

 

Două trenuri de la metrou s-au ciocnit ușor marți seară, 27 februarie, în stația Timpuri Noi din București. Cele două trenuri au avut o coliziune ușoară.

Două trenuri de la metrou s-au ciocnit. Reacția Metrorex

Coliziunea s-ar fir produs ca urmare a faptului că o garnitură a pătruns pe linia deja ocupată de cealaltă. Metrorex a informat că nu au existat victime în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Metrorex a confirmat producerea unui incident feroviar în stația Timpuri Noi și a anunțat că acesta a fost raportat deja la AGIFER, instituția responsabilă cu investigarea evenimentelor de acest gen și luarea măsurilor adecvate.

Potrivit reprezentanților Metrorex, una dintre garniturile de metrou a pătruns pe linia ocupată de cealaltă, conducând la cuplarea celor două trenuri.

ADVERTISEMENT

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la staţia Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER, urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul şi să dispună măsurile care se impun.

Unul dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Metrorex.

ADVERTISEMENT

Nu au existat victime în urma incidentului

Autoritățile au subliniat că, în urma incidentului, nu au existat victime sau daune materiale semnificative. Călătorii au fost evacuați în condiții de siguranță, iar circulația trenurilor a fost reorganizată pentru a asigura continuitatea serviciului.

Au existat însă și câteva persoane revoltate de toate cele întâmplate. Pe internet au apărut numeroase imagini, dar și postări. Se pare că unii nu au primit explicații pentru cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

Întreaga întâmplare de marți seară se pare că a și șocat anumite persoane. Unele persoane au fost nevoite să aștepte minute în șir, în ale stații, fără a știi ce s-a întâmplat. Și cei care erau în metrou au fost de asemenea speriați.

ADVERTISEMENT
Tags: