News

Doza a 3-a de Moderna se înjumătățește pentru cei care au schema completă cu acest vaccin. Cum se face boosterul celor care au primit Pfizer sau AstraZeneca

Doza a 3-a a vaccinului Moderna se înjumătățește pentru cei care au schema completă cu acest ser, anunță Valeriu Gheorghiță. Medicul coordonator al CNCAV a dat detalii și despre modalitate în care se face boosterul pentru cei care au primit Pfizer sau AstraZeneca.
29.10.2021 | 12:29
Doza a 3a de Moderna se injumatateste pentru cei care au schema completa cu acest vaccin Cum se face boosterul celor care au primit Pfizer sau AstraZeneca
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din România, a făcut anunțuri importante în privința administrării dozei booster a vaccinurilor în țara noastră.

Doza a 3-a de Moderna se înjumătățește pentru cei care au schema completă cu acest vaccin

Potrivit medicului, din 1 noiembrie, doza 3-a a vaccinului Moderna se înjumătățește pentru cei care au făcut și schema inițială cu același vaccin.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei imunizați complet cu Pfizer / BioNTech și AstraZeneca, aceștia vor primi la booster, dacă optează pentru Moderna, o doză întreagă.

”O jumătate de doză înseamnă 0,25 de mililitri din flacon, ori o doză întreagă reprezintă 100 micrograme sau 0,5 mililitri din flacon.

ADVERTISEMENT

Celelalte persoane care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul de la Pfizer, AstraZeneca și Johnson& Johnson care optează pentru rapel să facă cu vaccinul de la Moderna vor primi o doză întreagă.

Practic o jumătate de doză va fi recomandată persoanelor care la prima schemă de vaccinare au primit vaccinul de la compania Moderna”, a declarat Valeriu Gheorghiță, vineri, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Cei vaccinați cu Johnson & Johnson au indicație de a face rapel de preferat cu vaccin ARN mesager

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că s-a mai hotărât, pe baza indicațiilor specialiștilor, ca cei imunizați cu Johnson&Johnson să aibă indicație de a face rapel de preferat cu vaccin ARN mesager (Pfizer sau Moderna).

Cei care doresc vor putea să facă rapelul tot cu Johnson & Johnson, mai spune coordonatorul CNCAV.

ADVERTISEMENT

”În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna.

În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat, vineri, Valeriu Gheorghiță.

Indicația în ceea ce privește persoanele imunizate cu Johnson & Johnson intră în vigoare din data de 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT