Sport

Dragoș Iancu, ghinion teribil! Două accidentări grave și multe luni neplătite la doar 20 de ani!

Dragoș Iancu a primit o nouă lovitură de la viață. Tânărul fotbalist a trecut prin mai multe greutăți de-a lungul carierei.
24.09.2023 | 21:30
Dragos Iancu ghinion teribil Doua accidentari grave si multe luni neplatite la doar 20 de ani
Dragoș Iancu a fost nevoit să înfrunte multe greutăți de-a lungul carierei de fotbalist. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu a fost accidentat teribil în Petrolul – Hermannstadt, scor 0-0, în etapa cu numărul 10 din SuperLiga. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani al sibienilor a suferit o fractură deschisă de peroneu și va fi operat de urgență la un spital din București. Hermannstadt a condamnat faultul lui Valentin Țicu asupra mijlocașului central.

Dragoș Iancu, pus la grea încercare din nou! Ce dificultăți a întâmpinat fotbalistul de-a lungul carierei

Accidentarea din meciul cu Petrolul este o altă lovitură primită de Dragoș Iancu. Deși are doar 20 de ani, fotbalistul născut la Huedin a fost nevoit să înfrunte mai multe greutăți de-a lungul carierei. Trecut pe la juniorii lui Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj, Dragoș Iancu a debutat în SuperLiga în aprilie 2021.

ADVERTISEMENT

Debutul său pe prima scenă a fotbalului din România a coincis cu prima accidentare gravă din cariera de fotbalist. Titular fiind, Dragoș Iancu a evoluat doar 27 de minute pentru Gaz Metan Mediaș în meciul cu Astra Giurgiu, scor 0-0. Fotbalistul a sărit pentru a lovi la cap cu Graovac, însă a căzut rău și s-a accidentat grav la genunchi.

După o perioadă de absență, Dragoș Iancu s-a întors în postura de titular la Gaz Metan Mediaș, însă problemele financiare ale medieșenilor i-au provocat noi probleme fotbalistului. Mai mulți jucători de bază de la Gaz Metan Mediaș au plecat de la echipă în primăvara anului 2022, însă Dragoș Iancu, format la academia medieșenilor, a rămas până în ultimul moment alături de club.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului, Gaz Metan Mediaș a retrogradat în al doilea eșalon, însă s-a desființat înainte de start, din cauza datoriilor. Dragoș Iancu a semnat cu Hermannstadt în vara anului 2022 din postura de jucător liber de contract.

Dragoș Iancu, de la extaz la agonie

Dragoș Iancu a adunat 26 de apariții în tricoul lui Hermannstadt pentru care a reușit să înscrie trei goluri și să ofere o pasă decisivă. Primul gol al lui Dragoș Iancu în SuperLiga, în tricoul sibienilor a venit chiar în etapa a 9-a din acest sezon. Formația lui Marius Măldărășanu a câștigat, scor 3-1 cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei de la Sibiu, Dragoș Iancu i-a dedicat golul unui bun prieten care nu mai este în viață. „Era cazul să sparg şi eu gheaţa, am avut ocazii aproape la fiecare meci, dar nu reuşisem să marchez.

Sunt foarte bucuros că în sfârşit am reuşit să dau primul meu gol în campionat, aici la Sibiu, mai marcasem două în cupă. Dedic golul unui bun prieten, Adrian, care din păcate nu mai este printre noi”, spunea Dragoș Iancu, la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Dragoș Iancu are o apariție în tricoul naționalei U20 a României. Tânărul jucător îndeplinea regula U21 la Hermannstadt. După accidentarea de la Ploiești, mijlocașul va fi nevoit să stea pe bară o perioadă îndelungată.

  • 100.000 de euro este cota de piață a lui Dragoș Iancu, potrivit Transfermarkt.com. 
  • 21 de ani va împlini Dragoș Iancu pe 29 septembrie 
ADVERTISEMENT