News

Drama cumplită a lui Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a pierdut doi copii

02.10.2020 | 19:19
Drama cumplita a lui Clotilde Armand Primarul Sectorului 1 a pierdut doi copii
ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a fost aleasă primar al sectorului 1 București, având o activitatea profesională foarte amplă în lumea politică. Activista civică originară din Franța vorbește extrem de rar despre viața sa personală, dezvăluind recent că a trecut prin clipe neplăcute legat de viața de familie.

Mamă și soție devotată, politicianul este căsătorit cu matematicianul Sergiu Moroianu încă din anul 1997. Cei doi au devenit părinți de 6 ori, femeia în vârstă de 47 de ani născând de fiecare dată natural atât în spitale din România, cât și în străinătate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, omul politic a trecut printr-o suferință de nedescris când i-au murit doi copii, unul încă din primele luni de la naștere. Clotilde Armand avea să povestea despre drama prin care a trecut în cartea „Am ales România: povestea mea” publicată în anul 2016.

Clotilde Armand, dezvăluire despre drama cumplită prin care a trecut

Primarul ales al sectorului 1 din Capitală a mărturisit în paginile cărții sale cum au încetat din viață cei doi copii, două fetițe. Micuța Ondina a murit la numai 4 luni din cauza sindromului morții subite la sugari, în timp ce Clara și-a pierdut viața la 10 ani în urma unui accident rutier în care a fost implicat un motociclist.

ADVERTISEMENT

„Când a murit am crezut că va fi sfârșitul perioadei fericite din viața noastră, sfârșitul tuturor ambițiilor pentru mine și pentru Sergiu. Adică mi se părea că lovitură sorții e așa de mare, că nu ne vom reveni niciodată. Așa eram convinsă.

Evident, trebuia să continuăm să trăim, pentru că îi aveam pe ceilalți copii ai noștri, dar credeam că nu vom putea fi fericiți și plini de energie din nou.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc precis sentimentul meu de atunci: cel de datorie față de copiii noștri, aici și acum, într-un prezent înghețat, și nimic altceva, adică un gol imens, complet, fără speranță și fără nici un alt orizont”, a dezvăluit Clotilde Armand, informează okmagazine.ro.

Clotilde Armand a pierdut doi copii. Unul la 4 luni, altul la 10 ani

Cunoscutul politician a povestit că următorii copii au fost crescuți pe fondul panicii, reușind să se liniștească abia după ce micuțul trecea pragul vârstei de un an. Din păcate, soarta a fost nemiloasă pentru ea și soțul ei, câțiva ani mai târziu primind o nouă lovitură.

ADVERTISEMENT

Primarul a mărturisit că cel de-al doilea copil avea 10 ani când a plecat la Ceruri, fetița murind în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. Clara a fost lovită de un motociclist, care la rândul său a decedat pe loc, Clotilde Armand negând realitatea o perioadă bună de timp.

„Când copilul atingea un an, iar amândoi eram niște fantome, ne hotăram să ne oprim, pentru că statisticile spuneau că pericolul trecuse și copilul era salvat.

Preadolescentă era greu de gestionat pentru noi, părinții, dorința Clarei de libertate. Voia să aibă opiniile ei și să se ducă liberă oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librărie, în care găseai și cărți, și hârtie colorată, și creioane…

Clara își petrecea mult timp acolo să-și aleagă lecturile… A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea.

Avea o motocicletă Mitsubishi, cea mai puternică de pe piață, așa mi-a spus polițistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia să o facă în fiecare zi. Motociclistul se grăbea spre avocatul lui pentru procesul de divorț. Avea 32 de ani și doi copii.

A vrut s-o evite pe Clara când a văzut-o în fața lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau să știe acest lucru. A încercat. Prea târziu. Prea repede. 100 de kilometri pe oră, la atât i-a fost estimată viteză.

Au murit amândoi în fața tuturor elevilor și studenților care se găseau în jur. La doi pași de casă. După accident, mult timp am negat realitatea. Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pământ și o parte în ceruri, o parte care ne așteaptă și pe noi.

M-am gândit că ne vom ruga mult și prin rugăciune, prin împărtășanie, prin mintea noastră vom fi mereu împreună și va fi ca înainte”, mai scrie activista în cartea sa, notează ziare.com.

În cele din urmă politicianul și familia sa au reușit să treacă peste suferință, datorită rugăciunii. În prezent, Clotilde Armand este mama împlinită a trei fetițe și un băiat.

ADVERTISEMENT