Sport

Dramatism total în ultima etapă din Premier League! City ia titlul cu 3 goluri în 5 minute, golgheterul și retrogradatele s-au stabilit tot cu suspans. Video

A fost un final plin de dramatism în ultima etapă din Premier League. Manchester City a luat titlul după 3 goluri în 5 minute, dar suspans am avut şi în alte mize din prima ligă a Angliei.
22.05.2022 | 21:03
Dramatism total in ultima etapa din Premier League City ia titlul cu 3 goluri in 5 minute golgheterul si retrogradatele sau stabilit tot cu suspans Video
Premier League a oferit dramatism total în ultima etapă a sezonului
ADVERTISEMENT

Anglia şi-a aflat campioana după un final plin de dramatism, cu ochii aţintiţi pe meciurile Manchester City – Aston Villa şi Liverpool – Wolverhampton. De asemenea, emoţii au fost la locurile de cupe europene, retrogradare şi în duelul pentru titlul de golgheter.

Dramatism în lupta la titlu din ultima etapă a Premier League: Manchester City a întors scorul, Liverpool a fost lider câteva secunde

Înainte de ultima etapă, Manchester City avea un avans de 1 punct faţă de Liverpool şi o victorie cu Aston Villa îi aduce titlul. Startul etapei a 38-a i-a adus pe fanii “cetăţenilor” în culmea fericirii, după ce Pedro Neto deschides scorul pentru Wolverhampton, pe “Anfield”. Sadio Mane a egalat la mijlocul primei reprize şi Liverpool mai avea nevoie de un gol ca să treacă pe primul loc.

ADVERTISEMENT

În minutul 37 al meciului de pe “Etihad”, Matty Cash îi amuţea pe fanii lui Manchester City, după ce îl învingea pe Ederson. Rivalele la titlu erau la egalitate de puncte, însă “cetăţenii” aveau avantajul golaverajului mai bun.

După pauză, Sadio Mane a marcat în minutul 50 al meciului Liverpool – Wolverhampton şi “cormoranii” se dezlănţuiau în tribune. Trupa lui Jurgen Klopp urca pe primul loc, însă reuşita senegalezului a fost anulată, pentru un ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

ADVERTISEMENT

Veştile bune curgeau dinspre “Etihad”, unde Philippe Coutinho, unul dintre aliaţii lui Liverpool din Manchester City – Aston Villa, majora scorul pentru trupa din Birmingham. Liverpool mai avea nevoie de un gol pentru a trece pe primul loc, însă Wolverhampton punea presiune pe fundaşii lui Jurgen Klopp.

Finalul nebun din Manchester City – Aston Villa 3-2

Nebunia din lupta pentru titlu a început cu adevărat în minutul 76, când Ilkay Gundogan a marcat primul gol al lui Manchester City şi a dat startul revenirii. După 120 de secunde, Rodri a egalat şi fanii “cetăţenilor” revedeau imaginile de la titlul din 2012. În minutul 81, mijlocaşul german a reuşit dubla şi a adus liniştea, dar şi titlul. Din nou, Pep Guardiola oferea o mostră de genialitate. Gundogan intrase pe teren cu un minut înainte ca Philippe Coutinho să facă 2-0 pentru Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Liverpool a reuşit să mai marcheze de două ori, prin Salah (84) şi Andy Robertson (89), însă soarta titlului era decisă. Pe finalul meciului de pe “Etihad”, Manchester City a ţinut-o la distanţă pe Aston Villa şi trofeul suprem a ajuns pentru a opta oară în vitrina formaţiei lui Pep Guardiola.

Suspans în duelul la distanţă între Manchester United şi West Ham pentru locul 6. Tottenham a rezolvat fără emoţii poziţia a 4-a

Pentru locul 6, care duce în grupele Europa League, atenţia a fost pe meciurile Crystal Palace – Manchester United şi Brighton – West Ham. Tensiunea a fost maximă şi aici, după ce Wilfried Zaha a marcat în minutul 37, pentru Palace, iar Michail Antonio, după trei minute, deschidea scorul la Brighton. “Ciocănarii” erau pe locul 6, la pauză, în timp ce Manchester United cobora în Conference League.

ADVERTISEMENT

În a doua repriză, West Ham a reuşit să-şi distrugă visul pentru o calificare în grupele Europa League. Joel Veltman, Pascal Gross şi Danny Welbeck, fost jucător al “diavolilor”, au marcat pentru Brighton, iar Manchester United, chiar dacă a pierdut cu Palace, a rămas pe locul 6.

Tottenham nu a avut nicio emoţie cu Norwich, pe care a învins-o clar, scor 5-0, şi a obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor. Arsenal a sperat într-o minune realizată de ultima clasată, dar nu a fost cazul, iar “tunarii” merg în grupele Europa League.

Burnley a picat în Championship după ultima etapă din Premier League

Înainte de ultima etapă, Leeds United era pe locul 18, care ducea în Championship, în timp ce Burnley ocupa poziţia a 17-a. Cele două erau la egalitate de puncte, dar diferenţa era făcută de golaveraj. Şi aici au fost ceva emoţii, însă Newcastle a învins-o pe Burnley, scor 2-1, în timp ce Leeds United a învins-o pe Brentford, la acelaşi scor, dar cu un gol marcat în minutul 90+4.

Mohamed Salah şi Son Heung-min împart titlul de golgheter

O altă miză a finalului de sezon a fost titlul de golgheter. Înaintea ultimei etape, Son Heung-min avea 21 de goluri, în timp ce Mohamed Salah era lider, cu 22 de reuşite. Egipteanul, accidentat în finala Cupei Angliei, a început ca rezervă meciul de pe “Anfield”, astfel că sud-coreeanul avea un avantaj.

Cu două goluri în Norwich – Tottenham 0-5, în minutele 70 şi 75, Son Heung-min urca pe prima poziţie şi simţea că titlul de golgheter e aproape. În minutul 84, Mohamed Salah a înscris pe “Anfield” şi l-a egalat pe starul londonezilor. La final, cei doi jucători au terminat sezonul cu câte 23 de goluri şi vor împărţi trofeul.

ADVERTISEMENT