Sport

Dramele interminabile din viața lui Pele. Și-a îngropat fiica și și-a văzut fiul la pușcărie. „Blestemul” mamei sale

Pele a strălucit pe terenul de fotbal, însă în afara lui a trecut prin momente foarte dificile de-a lungul timpului. Dramele legendarului jucător.
30.12.2022 | 14:42
Dramele interminabile din viata lui Pele Sia ingropat fiica si sia vazut fiul la puscarie Blestemul mamei sale
Pele a decedat la 82 de ani și a lăsat în urmă 7 copii. Sursă foto: Instagram @pele
ADVERTISEMENT

Toată planeta îl plânge pe Edson Arantes do Nascimento „Pele”, iar brazilianul de legendă al fotbalului mondial a avut o viață cu multe suișuri și coborâșuri.

Dumnezeu i-a dat un mare dar lui Pele, însă brazilianul a plătit un preț scump pentru glorie

Cariera lui Pele este învăluită în mituri, iar cele trei titluri mondiale cucerite cu Brazilia l-au inclus pentru eternitate în istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Legendarul fotbalist însă a trecut prin multe încercări după ce și-a agățat ghetele în cui. Prima mare dramă din viața sa a avut loc în 2004, când fiul său a fost arestat pentru spălare de bani și trafic de droguri.

A rămas liber până în 2014, însă Edihno, fostul portar al lui Santos, a fost condamnat la 33 de ani de închisoare. În cele din urmă, pedeapsa i-a fost redusă la 12 ani și 10 luni. Pele a fost extrem de afectat de sentința fiului său, pe care îl considera nevinovat: „Cu voia lui Dumnezeu, se va face dreptate. Nu este nici măcar o mică dovadă împotriva fiului meu”. 

ADVERTISEMENT

A fost deja eliberat și va putea participa la înmormântarea tatălui său. Edson Cholbi do Nascimento are acum 51 de ani și a renunțat la postul de director tehnic al echipei Londrina, din Liga a doua braziliană, pentru a fi alături de Pele în spital. Este fiul cel mai mare și se pregătește să devină antrenor.

Pele, dat în judecată de propria fiică

Pele a avut o fiica dintr-o aventură cu menajera Anizia Machado în 1963. Fostul mare fotbalist nu a vrut însă să o recunoasă pe Sandra Machado, iar aceasta l-a dat în judecată în 1991.

ADVERTISEMENT

A refuzat să se supună unui test ADN, însă Sandra a câștigat procesul doi ani mai târziu și a fost recunoscută oficial drept fiica marelui Pele. A făcut apel, însă în 1996 probele ADN au demonstrat că Sandra este fiica sa legitimă și a adoptat numele de Nascimento.

Sandra Nascimento a scris ulterior o carte despre cum s-a simțit să nu fie recunoscută de propriul tată, numită „Fiica pe care Regele nu a dorit-o”. Fiica lui Pele a fost onorată de autoritățile locale din Santos, fiind recompensată cu un loc în consiliul orașului.

ADVERTISEMENT

În 2001, l-a dat din nou în judecată pe tatăl său și a cerut compensații deoarece nu a avut un sprijin emoțional psihologic și financiar la fel ca frații și surorile sale: Edson Cholbi do Nascimento, Kelly Cristina și Jennifer, copiii lui Pele din căsătoria cu Rosemary Cholby. Tribunalul a respins însă cererea înaintată de Sandra Nascimento.

Fiica lui Pele a decedat în 2006, la doar 42 de ani, din cauza unui cancer la sân. În 1996, Pele a mai avut alți doi gemeni: Joshua și Celeste, cu cea de-a doua soție, Assiria Nascimento. A fost căsătorit de trei ori și este tată a șapte copii. Marcia Cibele Aoki a devenit cea de-a treia soție a lui Pele în 2016.

Fratele lui Pele a decedat în urmă cu 2 ani. Și el a jucat la Santos

Puțini își mai aduc aminte că Jair Arantes do Nascimento „Zoca” a fost de asemenea fotbalist, însă nu a avut nimic din strălucirea fratelui său mai mare. Zoca a făcut parte din celebra echipă de fotbal pe care Pele a construit-o în copilărie: „Ameriquinha”.

Cu toate acestea, Santos i-a oferit șansa să devină fotbalist, însă cariera sa a fost umbrită de Pele. A renunțat la fotbal după doar 15 meciuri, în care a marcat patru goluri și a devenit mâna dreaptă a fratelui său, ocupându-se de afacerile sale și a fost sfătuitor principal.

Născut pe 22 iulie 1942, Zoca a decedat tot din cauza cancerului! Pele anunța îndurerat moartea fratelui său în martie 2020: „Cu multă tristețe în inimă, anunț că fratele meu, Jair Arantes do Nascimento a decedat în această seară în Santos, în spitalul în care era tratat pentru cancer la prostată și unde lupta pentru viață de mai bine de un an. Fie ca Dumnezeu să te primească în Rai și să aline suferința familiei”, scria Pele despre fratele său, decedat la vârsta de 77 de ani și la a cărui înmormântare nu a putut participa din cauza pandemiei de COVID-19.

„Blestemul” mamei lui Pele. Își înmormântează cel de-al doilea fiu

Celeste Nascimento, mama lui Pele, a împlinit în luna noiembrie vârsta de 100 de ani. Brazilianca l-a avut pe Edison Pele la vârsta de 18 ani, în urma căsătoriei cu Dondinho. Tatăl lui Pele a fost de asemenea atacant și a decedat la 79 de ani, în 1996. Legendarul fotbalist a fost internat în spital pe 29 noiembrie, la scurt timp după ziua de naștere a mamei sale.

Pele și mama sa, Celeste, în vârstă de 100 de ani
Pele și mama sa, Celeste.

După ce l-a înmormântat pe Zoca, Celeste trebuie să treacă din nou prin cel mai dureros lucru pentru o mamă, mai ales că se confruntă cu grave probleme de sănătate.

Ba, mai mult, din acest motiv, potrivit usnews.com, mama lui Pele nu va putea participa la funeraliile fiului său, deoarece este imobilizată la pat și nu este lucidă.

Cu toate acestea, autoritățile din Brazilia au făcut un gest emoționant. Cortegiul funerar al lui Pele se va opri pentru câteva momente în fața locuinței lui Celeste, marți 2 ianuarie, ora 10:00, înainte să ajungă la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica.

ADVERTISEMENT