Sport

Drepturile de televizare ale Premier League, scoase la licitație. Ce gigant media le-ar putea prelua

Agitație mare la englezi, unde cele mai mari televiziuni din lume se bat pentru a obține drepturile TV ale Premier League.
17.02.2023 | 19:15
Drepturile de televizare ale Premier League scoase la licitatie Ce gigant media lear putea prelua
4,8 miliarde de lire sterline valorează drepturile TV din Premier League. Sursă foto: Instagram PL
ADVERTISEMENT

Cel mai tare campionat din lume stârnește interes și ambiții uriașe. Astfel, începând cu ediția 2025/2026 am putea avea un nou deținător de drepturi. Contractul expiră la finalul sezonului 2024/2025 și va avea loc o licitație deschisă între televiziuni.

Trustul DAZN ar putea fi noua deținătoare de drepturi TV ale Premier League

Conform presei din Anglia, DAZN este principala favorită să preia drepturile TV ale campionatului englez în perioada 2025-2028. Gigantul media va avea însă concurență destul de mare, însă transmiterea campionatului Angliei este caracterizată drept „o prioritate maximă”.

ADVERTISEMENT

Cei de la DAZN vor trebui să lupte cu nume grele precum Sky Sports, BT și nu în ultimul rând Amazon Prime, televiziuni cu bugete uriașe. Shay Segev, directorul executiv al DAZN, e de părere că trustul „poate fi un mare jucător în Regatul Unit”.

DAZN e pe val după ce au reușit să deturneze gala boxerului Anthony Joshua de la Sky Sports, o primă lovitură de imagine în 2023, iar obținerea drepturilor Premier League ar fi o mare o lovitură pe piața britanică.

ADVERTISEMENT

În urma acestei lovituri de imagine, DAZN a câștigat rapid 20 milioane de abonați, iar dacă ar cumpăra drepturile Premier League cifrele ar crește cu siguranță amețitor. În acest moment, deținătorii drepturilor TV din PL (Sky Sports, BT Sport şi Amazon Prime) plătesc anual 1,66 miliarde de lire sterline, iar contractul total ajunge la 4,8 miliarde. Doar trei meciuri din campionatul Angliei valorează cât toate drepturile TV din SuperLiga.

DAZN, sumă uriașă plătită pentru a transmite meciurile din Serie A

DAZN a plătit deja nu mai puțin de 747 de milioane de lire sterline pentru a cumpăra drepturile TV din Serie A, iar suma e valabilă pentru fiecare sezon din perioada contractului! Trustul a mai cheltuit alte 840 de milioane de lire pentru transmiterea NHL pe o perioadă de zece ani.

ADVERTISEMENT

„Fotbalul este evident foarte mare în Regatul Unit și Premier League este cu siguranță o opțiune pentru noi. Dacă întrebare este dacă avem ambiția să mergem pe această piață, atunci răspunsul bineînțeles că da. Nu e doar o ambiție, ci e chiar o mare prioritate pentru noi”, a mai precizat același Shay Segev.

DAZN e un serviciu de sport și clar vom încerca să luăm pachete mai mari, însă matematica trebuie să lucreze. Întrebare pe care ne-o punem este situația economică, competiția și dacă poziția noastră va fi destul de bună încât să putem să ne impunem drept cei mai buni.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte, foarte încrezător că pe termen mediu și lung putem fi un mare jucător în Regatul Unit. Indiferent cât ne va lua acest lucru, doi ani, cinci ani, șapte ani, timpul ne va spune”, a fost mesajul clar pentru rivalii din piață.

Shay Segev: „E un conflict între sport și televiziuni”

Shay Segev a mai explicat în continuare care e viziunea sa: „În vechea lume, există un conflict între sport și televiziuni. Nu vrem competiție și vrem să plătim cât de puțin se poate. În lumea nouă este un parteneriat, un acord de împărțire a veniturilor. 

Cluburile și ligile așteaptă să primească o sumă explicită, noi putem veni și garantăm un anumit nivel de venituri și așteptăm de asemenea să primim înapoi și ne vom concentra pe asta”, a concluzionat directorul executiv al Shay Segev.


  • 1,87 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 9,5 cornere” la meciul Nottingham Forest – Manchester City

ADVERTISEMENT