Life

Dresoarea Lidia Jiga, sfâșiată de Amur. Tigrul i-a târât trupul prin toată arena circului. “Două femei au născut pe loc, un bărbat a murit de groază”

Dresoarea Lidia Jiga și-a găsit sfârșitul chiar pe scenă, iar cel care a ucis-o pe loc a fost tigrul ei preferat dintre cei pe care îi dresa, Amur.
01.10.2022 | 08:06
Dresoarea Lidia Jiga sfasiata de Amur Tigrul ia tarat trupul prin toata arena circului Doua femei au nascut pe loc un barbat a murit de groaza
Dresoarea Lidia Jiga, sfâșiată de Amur. Tigrul i-a târât trupul prin toată arena circului. sursă Foto (ilustrativ) outsider.com
ADVERTISEMENT

Dresoarea româncă Lidia Jiga și-a găsit sfârșitul la Harkov, chiar în timpul unui spectacol. Cel care i-a pus capăt vieții a fost tigrul său preferat, Amur.

Dresoarea Lidia Jiga, ucisă pe scenă de tigrul preferat

Povestea dresoarei de lei și tigri este una șocantă. Lidia Jiga considerată o expertă care făcea spectacol de fiecare dată, dar imprevizibilitatea animalelor cu care lucra i-a adus sfârșitul în fața a sute de oameni, în Harkov, în 1970.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat după primul truc din număr, când Lidia Jiga s-a întors cu spatele la public pentru a primi așa cum se cuvine aplauzele. A sărit să o atace leul Ruslan, care a apucat-o de șold.

Un jet de apă rece l-a făcut pe animal să se retragă, dar dresoarea a fost atacată chiar de preferatul ei, tigrul Amur, care nu s-a lăsat îndepărtat.

ADVERTISEMENT

Aflată la pământ, Lidia Jiga a fost ucisă pe loc de animalul care a mușcat-o de gât și de ceafă.

Maestrul Iozefini, directorul de atunci al Circului de Stat, a povestit în revista “Flacăra” că trupul neînsuflețit al dresoarei a fost plimbat prin toată arena.

ADVERTISEMENT
Lidia Jiga și tigrul
Dresoarea Lidia Jiga și tigrul Amur. Foto Facebook – Arhiva Fotografică de Presă Minerva .

„În aceaşi fracţiune de secundă, din apropierea victimei, a ţâşnit tigrul Amur, arucându-se asupra dresoarei, cu toată greutatea celor 200 kilograme ale sale. 

Muşcăturile lui la gât şi la ceafă au ucis instantaneu victima, care nu a mai putut schiţa nici cea mai slabă reacţie de apărare. Tigrul a târât apoi trupul prin arenă”, a scris acesta în ziar.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit, două femei au născut pe loc

Scenele de-a dreptul șocante s-au încheiat odată ce Alois Krateyl, fiul ei, l-a lovit în cap pe animal cu o furcă, după ce a intrat în cușcă.

Krateyl senior a fost cel care a salvat mulțimea de un leu care rămăsese liber printre oameni.

Două femei din public au născut pe loc la vederea scenelor de groază, iar un bărbat bolnav a murit pe scaun, de infarct.

„În arena goală, stropită din belşug cu sânge, zăcea trupul sfârtecat al Lidiei Jiga.

Două femei din public, martore ale macabrei scene au născut pe loc; un bărbat în vârstă a rămas pironit pe fotoliul său, insensibil la agitaţia din sală: de groază. Inima i se oprise”, nota Iozefini. 

Lidia Jia este considerată cea mai mare dresoare din România, una de talie europeană. S-a născut la 1 mai 1932 și a murit la 38 de ani, sfârtecată de tigrul ei iubit, despre care se spune că îl plimba cu mașina, animalul stând în stânga ei.

ADVERTISEMENT
Tags: