News

Faimoasa dresoare Elena Țipa a fost ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. “Sângele țâșnea ca dintr-o fântână arteziană!”

Faimoasa dresoare Elena Țipa a avut parte de un destin tragic. Ea a fost ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. Întâmplarea, petrecută în 1994, a șocat lumea circului.
04.09.2022 | 17:18
Faimoasa dresoare Elena Tipa a fost ucisa de leul Albert cel pe care la salvat de la moarte Sangele tasnea ca dintro fantana arteziana
Povestea tragică a dresoarei Elena Țipa, ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. Sursa foto (ilustrativ): outsider.com
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape trei decenii de când dresoarea Elena Ţipa şi-a pierdut viaţa chiar în timpul unui număr de dresură cu feline.

Povestea tragică a dresoarei Elena Țipa, ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte

Vinovat de moartea Elenei a fost leul Albert. Animalul o salvase anterior de la moarte pe femeie, când două leoaice o atacaseră într-un spectacol.

ADVERTISEMENT

Același Albert era leul care fusese salvat de la moarte de Elena Țipa. Vedeta trupei, animalul s-a îmbolnăvit și medicii nu l-au putut vindeca.

Aceștia au propus să fie eutanasiat pentru a-l scăpa de chinuri. Elena s-a opus vehement și a spus că-l va îngriji ea.

ADVERTISEMENT

Femeia l-a luat sub aripa ei. I-a pansat cu răbdare și afecțiune fiecare rană de pe piele. După câteva luni de convalescență, Albert a redevenit starul trupei de feline.

Iar Albert și-a luat revanșa față de femeia care l-a vindecat. Peste o vreme, în trupa circului sosiseră două leoaice tinere, fără prea mare experiență.

ADVERTISEMENT

Într-un spectacol, una dintre ele a rănit-o la deget pe dresoare. Imediat, cealaltă a simțit și ea mirosul sângelui. Cele două feline s-au năpustit s-o sfâșie pe Elena Țipa.

Când totul părea fără scăpare, în apărarea femeii s-a repezit leul cel mare, Albert. Acesta a aparat-o cu trupul lui pe dresoare. Avea să-i salveze viața, asa cum Elena îi pansase fiecare rană în timpul bolii. Cele doua leoaice au fost înlăturate din trupă, notează ArtaCircului.

ADVERTISEMENT

Moarte tragică a dresoarei: ”Sângele țâșnea ca dintr-o fântână arteziană!”

Pe 26 mai 1994, atât Elena Țipa, cât și leul Albert, aveau să moară. Dresoarea, în timpul unui act în cușcă, iar animalul, împușcat. Iată cursul evenimentelor.

Totul s-a întâmplat în Kuweit City. Momentul de dresură de lei a început conform planului, până la numărul de la bârnă, ”puntea suspinelor”, în limbajul dresorilor.

În momentul în care a trebuit să sară peste trupul dresoarei, întinsă cu faţa în sus pe o bârnă, leul Albert nu şi-ar fi luat elanul necesar.

Elena a ţipat la el, ca să îl prevină şi să îi dea curaj. Probabil, stresat de ţipăt, leul s-a răsucit în timpul saltului şi a agăţat cu ghearele jugulara dresoarei. Elena a căzut în arenă, iar sângele ţâşnea din gâtul ei ca dintr-o fântână arteziană.

Dresoarea este transportată la spitalul din Kuweit City, unde moare în cursul nopții. În aceeași zi, Albert, ”copilul” de suflet al Elenei, pe care-l iubise atât de mult, avea să fie împușcat.

ADVERTISEMENT