News

Faimoasa dresoare Elena Țipa a fost ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. “Sângele țâșnea ca dintr-o fântână arteziană!”

Faimoasa dresoare Elena Țipa a avut parte de un destin tragic. Ea a fost ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. Întâmplarea, petrecută în 1994, a șocat lumea circului.
04.09.2022 | 17:18
Faimoasa dresoare Elena Tipa a fost ucisa de leul Albert cel pe care la salvat de la moarte Sangele tasnea ca dintro fantana arteziana
Povestea tragică a dresoarei Elena Țipa, ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte. Sursa foto (ilustrativ): outsider.com
ADVERTISEMENT

Au trecut aproape trei decenii de când dresoarea Elena Ţipa şi-a pierdut viaţa chiar în timpul unui număr de dresură cu feline.

Povestea tragică a dresoarei Elena Țipa, ucisă de leul Albert, cel pe care l-a salvat de la moarte

Vinovat de moartea Elenei a fost leul Albert. Animalul o salvase anterior de la moarte pe femeie, când două leoaice o atacaseră într-un spectacol.

ADVERTISEMENT

Același Albert era leul care fusese salvat de la moarte de Elena Țipa. Vedeta trupei, animalul s-a îmbolnăvit și medicii nu l-au putut vindeca.

Aceștia au propus să fie eutanasiat pentru a-l scăpa de chinuri. Elena s-a opus vehement și a spus că-l va îngriji ea.

ADVERTISEMENT

Femeia l-a luat sub aripa ei. I-a pansat cu răbdare și afecțiune fiecare rană de pe piele. După câteva luni de convalescență, Albert a redevenit starul trupei de feline.

Iar Albert și-a luat revanșa față de femeia care l-a vindecat. Peste o vreme, în trupa circului sosiseră două leoaice tinere, fără prea mare experiență.

ADVERTISEMENT

Într-un spectacol, una dintre ele a rănit-o la deget pe dresoare. Imediat, cealaltă a simțit și ea mirosul sângelui. Cele două feline s-au năpustit s-o sfâșie pe Elena Țipa.

Când totul părea fără scăpare, în apărarea femeii s-a repezit leul cel mare, Albert. Acesta a aparat-o cu trupul lui pe dresoare. Avea să-i salveze viața, asa cum Elena îi pansase fiecare rană în timpul bolii. Cele doua leoaice au fost înlăturate din trupă, notează ArtaCircului.

ADVERTISEMENT

Moarte tragică a dresoarei: ”Sângele țâșnea ca dintr-o fântână arteziană!”

Pe 26 mai 1994, atât Elena Țipa, cât și leul Albert, aveau să moară. Dresoarea, în timpul unui act în cușcă, iar animalul, împușcat. Iată cursul evenimentelor.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat în Kuweit City. Momentul de dresură de lei a început conform planului, până la numărul de la bârnă, ”puntea suspinelor”, în limbajul dresorilor.

În momentul în care a trebuit să sară peste trupul dresoarei, întinsă cu faţa în sus pe o bârnă, leul Albert nu şi-ar fi luat elanul necesar.

Elena a ţipat la el, ca să îl prevină şi să îi dea curaj. Probabil, stresat de ţipăt, leul s-a răsucit în timpul saltului şi a agăţat cu ghearele jugulara dresoarei. Elena a căzut în arenă, iar sângele ţâşnea din gâtul ei ca dintr-o fântână arteziană.

Dresoarea este transportată la spitalul din Kuweit City, unde moare în cursul nopții. În aceeași zi, Albert, ”copilul” de suflet al Elenei, pe care-l iubise atât de mult, avea să fie împușcat.