News

Scene șocante la arestarea a trei români în Milano. Carabinerii, aspru criticați: „Cum să dau cu piciorul în capul cuiva aflat la pământ?”

Scene șocante la arestarea a trei români în Milano. De ce au apărut critici pentru carabinieri după apariția imaginilor de mai jos.
09.09.2022 | 21:03
Scene socante la arestarea a trei romani in Milano Carabinerii aspru criticati Cum sa dau cu piciorul in capul cuiva aflat la pamant
Scene șocante la arestarea a trei români în Milano. Foto: capturi video il fatto quotidiano
ADVERTISEMENT

Scene șocante la arestarea a trei români în Italia. Bărbații au fost loviți chiar și după ce fuseseră deja imobilizați.

Scene șocante la arestarea a trei români în Milano

Totul s-a întâmplat marți, iar imaginile au avut virale, și nu din cele mai bune motive. Mulți oameni au criticat felul în care au acționat oamenii legii, acuzând că au fost prea brutali cu suspecții.

ADVERTISEMENT

Întreaga întâmplare avea în centru o mașină care nu a oprit la semnalele polițiștilor. În goana ei, aceasta a lovit alte trei mașini, iar până la urmă s-a răsturnat în Tunelul Gattamelata, din zona Portello, aflat în Milano.

Erau patru bărbați în acea mașină care avea numerele de înmatriculare din Vâlcea, iar trei dintre ei au fost prinși. Cel de-al patrulea este dat și acum în urmărire generală.

ADVERTISEMENT

Reacțiile negative la adresa jandarmilor au venit după ce aceștia i-au prins pe cei trei bărbați și au fost destul de violenți la adresa lor, chiar dacă erau deja imobilizați: i-au lovit cu pumnii și picioarele.

Internauții au văzut imaginile și au spus tranșant: nu era nevoie de asemenea violență.

„Nu a fost nevoie de lovituri, nu a fost deloc nevoie! Cum să dau cu piciorul în capul cuiva aflat deja la pământ?” .

ADVERTISEMENT

„Loviturile sunt cu folos împotriva unei persoane agresive, nu a unui fugar aflat deja la sol, încătușat. Profesionalism zero”.

Care au fost reacțiile din mediul online după apariția clipului

Unii chiar au spus că probabil carabinierii au vrut să se răzbune pe români pentru că „i-au pus la muncă”, fiind nevoie să alerge destul de mult până să îi prindă.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care au fost arestați indivizii sunt mai multe infracțiuni comise: ultraj, vătămare corporală, prejudiciu, conducere fără permis. De asemenea, se crede că aceștia fac parte dintr-o bandă care dă spargeri în locuințe.

„Înțeleg că ești supărat, că te-a făcut să fugi, adrenalină la maximum… dar până la urmă nu opune rezistență: de ce a mai fost nevoie de loviturile în față?”, au spus italienii după ce au văzut clipul video.

O altă persoană spunea că a observat că violența este tot mai folosită, nu numai în Italia, ci și în alte părți ale lumii.

„Violența brută, fascismul, nazismul sunt în creștere, nu numai în Italia. Nimeni nu vorbește despre asta, nimănui nu-i pasă de asta. Evident, e mai convenabil așa”, a mai scris cineva în mediul online.

ADVERTISEMENT