News

Droguri găsite la Casa Albă. O parte a clădirii a fost evacuată

Droguri găsite la Casa Albă. Descoperirea a fost făcută în cursul serii de duminică. Ce transmit agenții Secret Service?
05.07.2023 | 10:30
Droguri gasite la Casa Alba O parte a cladirii a fost evacuata
Droguri găsite la Casa Albă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Droguri găsite la Casa Albă. O pulbere albă a fost descoperită în reședința oficială a președintelui Joe Biden. Incidentul a avut loc duminică seara, iar în urma acestuia o parte a clădirii a fost evacută de autorități.

Droguri găsite la Casa Albă. O pulbere albă a fost descoperită în Aripa de Vest

Agenții Secret Service sunt cei care au făcut decoperirea, într-o zonă comună a Aripei de Vest, în care au acces și turiștii. Praful suspect a fost ridicat, iar ulterior au fost efectuate teste pentru a stabili ce fel de substanță este.

ADVERTISEMENT

Echipele de pompieri și de urgență au ajuns la fața locului, în jurul orei 21:00, pentru a face testul rapid. Rezultatele preliminare au arătat că este vorba de cocaină. Ulterior, substanța a ajuns într-un laborator pentru a fi făcute verificări suplimentare.

„Duminică seara, complexul Casei Albe a fost închis preventiv în timp ce ofiţeri din Secret Service Uniformed Division au investigat un obiect necunoscut găsit în zona de lucru”, a transmis un reprezentant al Secret Service, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, o parte a clădirii a fost evacuată și închisă pentru efectuarea cercetărilor. În Aripa de Vest locuiește președintele american. De asemenea, tot aici există Biroul Oval, spațiul de lucru destinat angajaților lui Biden, dar și biroul de presă.

„Departamentul de Pompieri DC a fost chemat să evalueze şi a stabilit rapid că elementul nu era periculos”, au adăugat reprezentanții Secret Service, menționând că zona respectivă era accesibilă și grupurilor de turiști.

ADVERTISEMENT

A fost deschisă o anchetă

Președintele Joe Biden nu era prezent la Casa Albă duminică seara. Liderul american se afla împreună cu familia la Camp David. Aceștia au revenit la reședința oficială în cursul dimineții de marți, potrivit presei din America.

Serviciul responsabil pentru securitate, Secret Service, a precizat că măsura privind evacuarea Casei Albe a fost una de precauție. De asemenea, în acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cum a ajuns substanța în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

„Elementul a fost trimis pentru o evaluare suplimentară, iar o anchetă privind cauza şi modul în care a intrat în Casa Albă este în curs de desfăşurare” au adăugat reprezentanții Secret Service, în urma producerii indicentului.

ADVERTISEMENT