News

Drogurile au ajuns mai ieftine ca pâinea, în București. Cât costă o doză

Drogurile devin tot mai accesibile tinerilor. Pentru că oferta s-a diversificat și a crescut, prețurile au scăzut foarte mult.
08.10.2023 | 17:22
Drogurile au ajuns mai ieftine ca painea in Bucuresti Cat costa o doza
Droguri ieftine, vândute la colț de stradă, în București / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În București, drogurile au ajuns mai ieftine decât pâinea. Descoperirea a fost făcută de procurorii DIICOT, care tocmai au reținut zece traficanți care comercializau drogul numit ”Zombie”.

Drogul Zombie a ajuns să se vândă cu 10 lei/doza

Zece dealeri de droguri din Capitală au fost reținuți de DIICOT, iar alți șapte au fost plasați sub control judiciar, după ce procurorii au destructurat o rețea care vindea substanțe psihoactive în centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au găsit cantități impresionante de substanțe, inclusiv unele noi, care se erau puse în vânzare la prețuri foarte mici. O astfel de doză ajungea să coste chiar și 10 lei.

Procurorii DIICOT spun că rețeaua de traficanți și-a desfășurat activitatea în perioada ianuarie – octombrie 2023, când au vândut sau intermediat vânzarea unor substanțe psihoactive Alpha – PHiP, o substanță nouă, din clasa catinonelor sintetice.

ADVERTISEMENT

Dealerii vindeau droguri la colțul străzii

În urma perchezițiilor, au fost găsite peste 3.600 de pliculețe ce conțin Alpha – PHiP, 50 de grame NSP (substanțe psihoactive noi), 5 grame de cannabis, un cântar electronic, 12 telefoane mobile și suma de 20.200 de lei, scrie publicația Wall-Street.

Traficanții operau direct pe stradă, în zonele centrale ale Bucureștiului: Unirii, Universitate, Colțea, străzi adiacente, iar interacțiunea cu clienții se făceau în mod direct.

ADVERTISEMENT

Drogul Zombie, denumirea populară a substanței Alpha – PHiP, este considerat extrem de periculos pentru sănătatea umană, consumul acestuia având efecte devastatoare la nivel fizic și mental.

Cât de periculos este drogul Zombie pentru sănătatea umană

Consumatorii pot experimenta episoade de creștere a tensiunii arteriale, accelerare a ritmului cardiac, pierderea apetitului și insomnie. De asemenea, drogul Zombie duce la stări de anxietate severă, confuzie, paranoia și halucinații.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere cognitiv, drogul Zombie afectează capacitatea de gândire, memorie și concentrare, iar consumul repetat duce la dependență psihologică și fizică.

Un alt mare pericol vine din faptul că dealerii folosesc, în compoziția acestui drog, și alte substanțe toxice, pentru a-i crește efectele și pentru a reduce costurile de producție. De multe ori, tocmai acest amestec duce la creșterea riscurilor asupra sănătății consumatorilor și chiar deces.

ADVERTISEMENT
Tags: