Sport

Alibec, bătut măr de viitoarea echipă a lui Florinel Coman. Atacantul naționalei e fără gol marcat în 2024

Cu două etape înaintea finalului de campionat, în Qatar, Denis Alibec se află la retrogradare cu Muaither SC, pentru care n-a mai înscris din decembrie.
19.04.2024 | 15:37
Alibec batut mar de viitoarea echipa a lui Florinel Coman Atacantul nationalei e fara gol marcat in 2024
Denis Alibec este la retrogradare in Qatar si n-a mai inscris din 2023 FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Denis Alibec se zbate în continuare în mediocritate în campionatului din Qatar, acolo unde echipa lui, Muaither SC, este pe locul 13 din 14, și este în pericol de retrogradare.

Atacantul naționalei câștigă 800.000 de dolari pe an

În etapa a 20-a, Muaither SC a fost învinsă clar acasă, scor 5-2, de Al Duhail, echipă la care este așteptat Florinel Coman, după ce îi va fi plătită clauza de cinci milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru viitoarea echipă a actualului golgheter al Superligii României, brazilianul Coutinho a fost omul meciului, reușind un gol și o pasă de gol, pentru atacantul kenyan Olunga.

Formația antrenată de Christophe Galtier, fost la PSG, e pe locul 5 în campionat și nu mai are nicio șansă să prindă o poziție care să o califice în competițiile intercluburi asiatice.

ADVERTISEMENT

Al Sadd, fosta echipă a lui Xavi, este virtual campioană, mai având nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a câștiga titlul și matematic.

Echipa lui Alibec însă este într-o situație foarte delicată. A ajuns pe penultimul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Al Markhiya și este în pericol să retrogradeze direct. Ultimul loc duce automat în liga secundă, iar penultimul mai are șansa unui baraj de menținere în prima divizie.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Al Duhail, Alibec a reușit un assit, dar rămâne în continuare fără gol marcat în 2024. Ultima sa realizare s-a consemnat în decembrie anul trecut, astfel că evoluțiile sale nu sunt deloc îmbucurătoare în perspectiva EURO 2024.

FCSB vrea să-l readucă acasă în această vară

Alibec a încercat să plece, în iarnă, din Qatar, dar arabii nu au vrut să-l împrumute și să-i plătească în continuare salariul de 800.000 de dolari pe an, astfel că tratativele cu Farul au căzut.

ADVERTISEMENT

Atacantul de 33 de ani, autor a patru goluri în acest sezon din Qatar, este pe lista lui Gigi Becali pentru sezonul viitor. Fotbalistul a precizat că va discuta cu FCSB abia după turneul final al Campionatului European.

ADVERTISEMENT