News

Cum a ajuns un drum național blocat de un arbore căzut! „Chiar nu verifică nimeni aceşti copaci?“. Video

Cum a ajuns un întreg drum național blocat de un arbore căzut! Oamenii spun că pomul putea să cadă pe o mașină aflată și totul s-ar fi transformat într-o adevărată tragedie
27.12.2021 | 16:20
Cum a ajuns un drum national blocat de un arbore cazut Chiar nu verifica nimeni acesti copaci Video
ADVERTISEMENT

Au fost momente de panică pe un drum național. Mai exact, întreaga circulație s-a întrerut pe Drumul Naţional 67 D, în zona localităţii gorjene Tismana.

Totul s-a petrecut din cauza unui copac care s-a rupt şi a căzut pe drum. Nicio maşină nu a fost avariată, dar incidentul putea avea urmări grave.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns un drum național blocat de un arbore care a căzut!

Incidentul a avut loc, în jurul prânzului, chiar în ziua de Sfântul Ştefan. A fost nevoie de intervenția a mai multe echipe de lucrători de la Drumurile Naţionale.

Aceștia s-au chinuit momente bune ca să scoată de pe carosabil copacul căzut. Peste un sfert de oră mașinile au stat în coloană și au așteptat eliberarea drumului.

ADVERTISEMENT

„Putea să cadă pe o maşină şi să se producă o nenorocire. Chiar nu verifică nimeni aceşti copaci, în ce stare sunt?

Administratorul drumului trebuie să facă acest lucru, că de asta plătim taxe de drum şi rovinietă“, a comentat un şofer blocat în trafic.

ADVERTISEMENT

„Un arbore s-a rupt şi a căzut. Circulaţia nu a fost blocată mult timp, doar până când utilajele au intervenit şi l-au tras.

Nu a fost în totalitate căzut pe drum, ci doar o parte“, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcţie Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când se întâmplă astfel de evenimente în zonă. În august, o furtună de vară a făcut prăpăd și a pus la pământ mai mulți pomi.

Potrivit ISU Gorj, echipajele de pompieri au intervenit în municipiul Târgu-Jiu şi în localităţile Novaci, Pociovaliştea, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Bumbeşti Pitic, Scoarţa, Bălăneşti, Leleşti şi Tismana.

Misiunile au fost la acoperişuri căzute, copaci, cabluri de curent şi stâlpi de curent căzuţi pe carosabil. Toate se puteau transforma într-un real pericol.

ADVERTISEMENT