News

Drumul din România de o frumusețe ireală. E unic în lume și străinii sunt uimiți de ce au în fața ochilor

Drumul din România unic în lume, cu o frumusețe ireală. Se află într-o zonă pitorească, iar turiștii sunt uimiți de peisajele încântătoare.
06.04.2024 | 21:52
Drumul din Romania de o frumusete ireala E unic in lume si strainii sunt uimiti de ce au in fata ochilor
Drumul din România de o frumusețe ireală. colaj Fanatik/ Foto drumetcumasina.ro/adevărul.ro
ADVERTISEMENT

Drumul din România de o frumusețe ireală, unic în lume. Se află într-o zonă pitorească, iar străinii care ajung aici sunt încântați de farmecul deosebit și peisajele încântătoare. Pe de altă parte, localnicii vor o schimbare.

Un drum din România este unic în lume. Tot mai mulți turiști vin aici

Acest drum se găsește într-un sat din România care pare uitat de lume. Cu toate acestea, turiștii vin din ce în ce mai des să îl viziteze, mai ales primăvara atunci când natura renaște. Însă, localnicii nu sunt foarte încântați.

ADVERTISEMENT

Vorbim de satul Alun, din județul Hunedoara. Localitatea a devenit cunoscută datorită drumului de marmură care se întinde pe o distanță de aproximativ 10 kilometri. A fost construit pe vremea comunismului, în anii ’60-’70.

În perioada respectivă, drumul era utilizat pentru transportul blocurilor din marmură. În prezent, sute de turiști vin, anual, pentru a vedea satul. „Acest drum de marmură a fost pe vremea lui Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Prin anii ’60-’70 s-a făcut pentru că blocurile de marmură transportate din carieră erau de 5 până la 10 tone, astfel că trebuia ca utilajele să circule pe o structură solidă, de 4-5 kilometri, până în vale, unde nu erau probleme”, a declarat un localnic pentru Adevărul.

Totodată, cei care ajung în satul Alun au ocazia de a vizita și o biserică, ridicată aproape în întregime din marmura de la cariera care se afla aici. Lăcașul de cult a fost construit la mijlocul anilor 30 și a fost pictat în frescă în 1960, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Localnicii se plâng de starea drumului și vor să fie modernizat

Deși este o destinație căutată de străini, localnicii spun că ar vrea să aibă un drum normal, nu unul de marmură. Oamenii se plâng că starea lui s-a înrăutățit și că nu a mai fost reabilitat, în totalitate, încă de pe vremea lui Ceaușeascu.

Ei ar dori ca în locul drumului de marmură să aibă altul asfaltat. Localnicii susțin că anvelopele autoturismelor au de suferit din cauza condițiilor în care se află drumul și că nu pot circula cu mai mult de 20 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

Unii dintre ei folosesc un alt drum, și mai vechi, care este însă într-o stare la fel de rea. Cetățenii speră ca măcar acesta să fie reabilitat. De altfel, din cauza problemelor de infrastructură foarte mulți oameni au preferat să plece în alte localități. 

 

ADVERTISEMENT
Tags: