Sport

Duckadam, avertisment în privința lui Florinel Coman la FCSB: “Randamentul lui n-ar fi cel așteptat”

Florinel Coman nu poate da randament ca vârf. Asta este opinia lui Helmuth Duckadam care îl sfătuiește pe Gigi Becali să își păstreze vedeta în flancul stâng al atacului.
13.01.2024 | 17:43
Duckadam avertisment in privinta lui Florinel Coman la FCSB Randamentul lui nar fi cel asteptat
Helmuth Duckadam il sfatuieste pe Gigi Becali sa nu il treaca pe Florinel Coman atacant. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB este în căutarea unui vârf după ce Andrea Compagno a căzut în dizgrația patronului. Soluția ar putea veni chiar din interiorul clubului. Gigi Becali se gândește să îl treacă pe Florinel Coman atacant. Ideea nu este însă împărtășită și de fostul președinte de imagine, Helmuth Duckadam.

Duckadam nu îl vede pe Coman vârf

“Vine play-off-ul, se pot întâmpla multe. Cred că și celelalte echipe contribuie anul acesta la succesul FCSB-ului. Atât CFR-ul, cât și Craiova, Rapid. Cred că va fi anul FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

(n.r. despre posibilitatea ca Florinel să joace vârf) Eu cred că randamentul lui n-ar fi cel așteptat. Cred că postul lui tot acolo în stânga e. Intră foarte bine în centru, marchează. Dacă nu se vor mai baza pe Compagno, eu cred că cea mai bună soluție ar fi Băluță.

S-a descurcat destul de bine în acea postură. Cred că i-ai lua mult din randamentul lui Coman dacă l-ai băga cu spatele la poartă, ca vârf, din lateral are jocul în față. A avut o evoluție foarte bună anul trecut”, a declarat Helmuth Duckadam pentru ProSport.

ADVERTISEMENT

Coman e deschis la o schimbare de poziție

Florinel Coman s-a remarcat la FCSB din postura de bandă stângă. Cu pătrunderile sale în zonă centrală, Florinel Coman a reușit 10 goluri și 9 pase decisive în toate competițiile în acest sezon. Coman este al doilea marcator al campionatului după căpitanul Darius Olaru.

“Aș putea să joc genul ăla de atacant, dar nu poți să mă compari pe mine cu Compagno, nu mă pot bate cu fundașii cum o face el. A fost discuție la nunta lui Ianis, ce v-a povestit și dânsul (n.r. Gigi Becali). A venit la mine și mi-a spus că a vorbit cu domnul Hagi și i-a spus până la urmă adevărul. 

ADVERTISEMENT

V-am zis, am jucat atacant, când m-a pus în bandă, nu mi-a plăcut de nicio culoare. Acum nu mai vreau să joc atacant. Dar dacă dau un randament în momentul de față în banda stângă, cred că dacă aș trece vârf, mi-ar lua din calități la momentul acesta. 

Ca să-mi schimb poziția, ar trebui să fac și antrenamente, să-mi simt din nou mișcările, sunt alte mișcări în centru față de bandă. E clar că mă simt foarte bine acum, am alte sincronizări în bandă. Pentru echipă, da (n.r.- ar jucat atacant). Dacă-mi spui că vom lua campionatul, joc vârf, chiar dacă nu voi mai da niciun gol”, a punctat Florinel Coman pentru Digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Chiar și cu probleme în departamentul ofensiv, FCSB este lider autoritar al SuperLigii. Formația patronată de Gigi Becali ocupă primul loc în campionat cu 44 de puncte în 21 de partide. Pe locul secund se află CFR Cluj cu 36 de puncte.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota BETANO pentru „1 solist” la FCSB - UTA Arad