Life

Dulceață de corcodușe ca la mama acasă. Rețeta originală

Dulceață de corcodușe, preparată ca-n bucătăria mamei. Rețeta tradițională. Cum se pregătește desertul savuros și delicios.
14.07.2023 | 14:32
Dulceata de corcoduse ca la mama acasa Reteta originala
Dulceață de corcodușe, preparată ca-n bucătăria mamei. Rețeta tradițională. Cum se pregătește desertul savuros și delicios. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Dulceață de corcodușe ca la mama acasă. Rețeta originală. Aceste fructe sunt dulci acrișoare, sănătoase și bogate în vitaminele B și C, proteine, zaharuri și minerale. Specialiștii spun că conțin și o mare cantitate de acid citric.

Dulceață de corcodușe, preparată ca-n bucătăria mamei. Rețeta tradițională. Cum se pregătește desertul savuros și delicios

Vrei să faci o dulceață de corcodușe preparată ca-n bucătăria mamei? Ei bine, ai găsit locul potrivit! FANATIK îți dezvăluie care este rețeta tradițională, dar și cum se pregătește desertul savuros și delicios.

ADVERTISEMENT

Pentru un preparat culinar de nota 10, fără conservanți și coloranți artificiali, este nevoie doar de câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor gospodinelor. Concret, femeile au nevoie de 1 kg de corcodușe proaspete tari, de orice culoare.

De asemenea, rețetei îi mai trebuie și un kilogram de zahăr, 200 ml de apă plată, un baton de scorțișoară și un baton de vanilie. Timpul de preparare este unul foarte lung, însă merită așteptarea. Totodată, se realizează destul de ușor.

ADVERTISEMENT

Care este procesul prin care se face dulceața de corcodușe

Primul pas este spălarea fructelor în apă rece, apoi se curăță de codițe și de sâmburi. E foarte important ca corcodușele să fie cântărite după ce s-a încheiat acest proces. Femeile pot alege să folosească corcodușe de culori diverse.

Al doilea pas este prepararea siropului. Se ia o cratiță încăpătoare în care se pune tot zahărul împreună cu apa. Se lasă la fiert pe aragaz, la foc mic, până când zahărul se topește complet. Ulterior, se adaugă corcodușele.

ADVERTISEMENT

Se lasă la fiert încă 3 minute, timp în care se adună mereu spuma care se formează la suprafață. Acest procedeu se face cu o lingură de lemn. Când totul este gata se ia oala de pe foc și se acoperă cu un prosop din material textil.

Prosopul trebuie să fie puțin umed. Gospodinele care au încercat deja dulceața de corcodușe ne îndeamnă să lăsăm la răcit câteva ore preparatul sau mai mult. A doua zi se scot fructele și se pune la fiert siropul rămas.

ADVERTISEMENT

Se adaugă vanilia și scorțișoara până când se îngroașă și are consistența similară cu cea a mierii de albine. Corcodușele se pot decoji de pielițe. Când siropul este suficient de gros se pun fructele în oală și se mai lasă la fiert circa 3 minute.

De această dată nu se amestecă pentru a nu fi zdrobite. Se stinge focul, se ia oala de pe aragaz și se acoperă iar cu un prosop umed. Dulceața de corcodușe se pune în borcane curate, sterilizate și încă fierbinți.

Imediat ce au fost închise cu capace se întorc cu gura în jos, acesta fiind ultimul pas al rețetei. După ce s-au răcit complet borcanele se depozitează în cămară sau într-un spațiu întunecat, unde nu pătrunde lumina soarelui.

Care sunt beneficiile corcodușelor

Studiile arată că aceste fructe conțin de două ori mai multă cantitate de antioxidanți polifenoli decât alte bine cunoscute, cum ar fi nectarinele și piersicile. Au numeroase beneficii pentru sănătate, tratează constipația și îmbunătățesc memoria.

De asemenea, sunt energizante și stimulează sistemul imunitar. Corcodușele susțin sănătatea digestivă și contribuie la scăderea riscului de boli cardiovasculare, diabet de tip 2, obezitate, afecțiuni ale pielii și ochilor.

ADVERTISEMENT