News

Duminică neagră pe şoselele din România. Doi copii și doi adulți au murit într-un accident înfiorător. Trenul a spulberat mașina în care se aflau

Accident înfiorător în județul Bacău. Patru persoane, doi adulți și doi copii, au fost spulberați de un tren în comuna Orbeni
16.07.2023 | 17:20
Duminica neagra pe soselele din Romania Doi copii si doi adulti au murit intrun accident infiorator Trenul a spulberat masina in care se aflau
Partru persoane au fost spulberate de tren / Foto: ISU Bacău
ADVERTISEMENT

Un accident tragic a avut loc, duminică, în județul Bacău. Patru persoane, doi copii și doi adulți, au murit după ce mașina în care se aflau a fost izbită de un tren. Accidentul a avut loc pe raza comunei Orbeni.

Doi minori și doi adulți au murit tragic

Patru persoane au sfârșit tragic după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren, în comuna Orbeni, în județul Bacău. „În cursul acestei zile, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Orbeni, în urma unui apel care anunța faptul că un autoturism a fost lovit de tren”, a comunicat ISU Bacău.

ADVERTISEMENT

„De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ. În urma impactului au rezultat patru victime, pentru care, din nefericire, s-a declarat decesul. Este vorba despre doi minori și doi adulți”, potrivit ISU Bacău.

Greșeala fatală: trecerea la nivel cu calea ferată

Compania CFR a informat că tragedia a avut loc când mașina în care se aflau cei patru a fost surprinsă de tren la trecerea la nivel cu calea ferată în halta Orbeni.

ADVERTISEMENT

„Trenul IR 1754, la ieşire din Hm Orbeni, surprinde şi loveşte un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT). Din primele informaţii transmise de personalul feroviar sosit la faţa locului, în urma impactului au rezultat patru victime”, a informat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA, potrivit News.ro.

Autoritățile atrag de nenumărate ori atenția asupra riscurilor pe care le implică trecerea cu mașina la nivelul căii ferate, nerespectând cu strictețe regulile. Acestea sunt mereu asociate cu o mortalitate ridicată și, deși șoferii cunosc acest lucru, unii continuă să se grăbească și să ignore zemnalele de avertizare.

ADVERTISEMENT

„În anul 2021, la nivel național, ca urmare a nerespectării regulilor de trecere la calea ferată s-au produs 15 accidente grave, soldate cu 16 morți și 6 răniți grav, indicele de mortalitate  înregistrat fiind 106,7 (cel mai mare din clasament), o situație constantă în ultimii ani”, potrivit Asiguropedia.

Trenul implicat în accident, oprit, circulația blocată pe ambele fire

Potrivit purtătorului de cuvânt, trenul în cauză (Inter Regio 1754, care please din Suceava cu destinația Gara de Nord București) va rămâne la locul accidentului „până la finalizarea procedurilor”.

ADVERTISEMENT

„Menţionez faptul că semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcţiona în condiţii normale, iar următorul tren care este programat să tranziteze zona respectivă este IR 1543, în jurul orei 17.00.

În acest moment circulaţia feroviară între Hm (halta mișcare) Odorhei şi Hm Sascut este închisă pe ambele fire, traficul urmând a fi reluat după finalizarea demersurilor organelor abilitate”, a spus Oana Brânzan.

 

ADVERTISEMENT
Tags: