News

Dumitru Dragomir, declaraţia care răstoarnă calculele pentru alegerile prezidenţiale. “Nu cred că va candida”

În direct la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, Dumitru Dragomir a făcut o declaraţie foarte interesantă cu privire la viitoarele alegeri prezidenţiale.
15.03.2024 | 14:49
Dumitru Dragomir declaratia care rastoarna calculele pentru alegerile prezidentiale Nu cred ca va candida
Dumitru Dragomir și-a exprimat opiniile cu privire la candidaturile pentru alegerile prezidenţiale Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Punctul central al anului electoral 2024 va fi alegerea preşedintelui României. Indiferent dacă scrutinul va avea loc în septembrie, așa cum a anunțat Marcel Ciolacu, sau în luna noiembrie, ca de obicei, interesul românilor pentru acest eveniment rămâne maxim și a început deja să se manifeste.

“Dacă n-ai partid nu poţi să iei nici 10%”

Niciun personaj politic nu și-a anunțat oficial  candidatura la președinție, astfel că presupunerile și speculațiile sunt în toi, la toate nivelurile. Sunt așteptați să se înscrie în cursă majoritatea liderilor partidelor politice, dar şi personaje de notorietate din spaţiul public.

ADVERTISEMENT

Ultimele sondaje de opinie îl plasează pe primul loc în preferineţele electoratului pe Mircea Geoană, însă “Oracolul de la Bălceşti”, Dumitru Dragomir, nu crede că secretarul general adjunct al NATO îşi va depune candidatura.

“Mircea Geoană nici nu cred că se bagă. Nu se bagă pentru că dacă n-ai partid nu poţi să iei nici 10%. Primarii sunt ăia care coagulează electoratul”, şi-a exprimat Dragomir părerea, la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, emisiune moderată de Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte candidatul PSD-PNL pentru Cotroceni, acesta spune că depinde mult de persoana propusă pentru Primăria Capitalei. “Vom vedea pe cine pune alianţa PSD-PNL la Capitală.

Că dacă îl pun pe unul de la PSD îl trimit pe Ciucă la prezidenţiale şi va fi Ciolacu prim-ministru. Şi e băiat deştept dacă face asta. Dacă pun pe unul de la PNL la Capitală, atunci Ciolacu se duce la prezidenţiale, pentru că pierd partidele. Ambii preşedinţi de parti pierd partidul, dacă nu candidează pentru funcţia de preşedinte”, a mai spus Dragomir.

ADVERTISEMENT

Alegerile prezidenţiale ar urma să aibă loc în 15 septembrie (primul tur) şi 29 septembrie (turul doi), conform calendarului preliminar anunţat luna trecută de premierul Marcel Ciolacu, însă data exactă a desfăşurării celor două tururi de scrutin trebuie ratificată prin Hotărâre de Guvern.

Ultimele sondaje de opinie în care este inclus şi Mircea Geoană îl indică pe acesta drept favorit în preferinţele electoratului, acesta fiind urmat de Marcel Ciolacu şi George Simion. De asemenea, Geoană ar câştiga şi disputele unu-la-unu din turul doi, indiferent dacă se va confrunta cu Ciolacu, Simion sau Ciucă.

ADVERTISEMENT

În sondajele în care nu este inclus Mircea Geoană favoritul electoratului ar fi Marcel Ciolacu. Cea mai strânsă luptă din turul doi ar fi cu liderul USR, Cătălin Drulă.

Mitica Dragomir ARUNCA BOMBA inaintea ALEGERILOR PREZIDENTIALE

ADVERTISEMENT