News

Planul diabolic dezvăluit de Dumitru Dragomir după ce României i s-a refuzat accesul în Schengen. Cine se află în spatele lui Karl Nehammer

Dumitru Dragomir a comentat la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ refuzul lui Nehammer de a primi România în Schengen pe cale rutieră. Poziţia ar fi în interesul altei ţări decât Austria.
13.03.2024 | 15:23
Planul diabolic dezvaluit de Dumitru Dragomir dupa ce Romaniei i sa refuzat accesul in Schengen Cine se afla in spatele lui Karl Nehammer
Karl Nehammer ne-a umilit la Congresul PPE de la Bucureşti Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A trecut aproape o săptămână de la Congresul PPE de la Bucureşti, iar principalul aspect de care se mai vorbeşte acum nu este legat de vreo decizie politică luată aici, ci de refuzul răspicat al cancelarului austriac Karl Nehammer de a primi România în Schengen şi cu graniţele terestre.

“Poporul nostru e ca echipele care se duc să îngenuncheze în faţa galeriei”

Declaraţia şefului guvernului de la Viena a fost privită ca un act de umilinţă atât în rândul politicienilor români, cât şi al opiniei publice. În aceeaşi nuanţă vede lucrurile şi Dumitru Dragomir, care şi-a exprimat opiniile în emisiunea MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ, moderată de Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Ne-a umilit la Bucureşti. I-am pus afişe pe toate clădirile mari din Bucureşti, iar ăla ne-a umilit în direct. Iar în tot timpul ăsta Viktor Orban al Ungariei era cu Donald Trump”, a spus Dumitru Dragomir.

Acesta consideră că, de fapt, cancelarul austriac nu face aceste declaraţii de capul său, ci este practic forţat să aibă această atitudine. “Karl Nehammer are în spate toată Rusia şi nu poate să joace altfel”, consideră Dragomir.

ADVERTISEMENT

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal îi reproşează însă lipsa sa de tact în comunica, lucru care nu-i face cinste niciunui politician. “Nici măcar nu eşti elegant să-i minţi. Ca om politic este zero şi Nehammer ăsta”, a mai spus fostul om de fotbal, la MAX PROFEŢIILE LUI MITICĂ.

Tot în contextul de mai sus, Dumitru Dragomir critică şi atitudinea noastră servilă faţă de cancelariile occidentele. “Ca echipele care se duc şi îngenunchează în faţa galeriei. Ăsta este poporul nostru”, a mai comentat el.

ADVERTISEMENT

Joia trecută, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, cancelarul Karl Nehammer a transmis că poziția Austriei privind extinderea Spațiului Schengen este inflexibilă în momentul de faţă.

“Am vorbit foarte deschis (n.r. – cu Klaus Iohannis) și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”, a spus atunci Karl Nehammer.

ADVERTISEMENT

Declaraţiile sale au stârnit o furtună în politica românească, inclusiv în cadrul coaliţiei de guvernare. “V-au stins lumina la congresul PPE de la București! Marea voastră familie v-a stins lumina! Bă, și-au bătut joc de voi!  Nehammer v-a dat plăcuța suedeză la voi acasă! Fiți bărbați!”, le-a spus deputatul PSD Radu Cristescu, liberalilor.

PLANUL DIABOLIC dezvaluit de Dumitru Dragomir dupa ce Romaniei i s-a refuzat accesul in Schengen

ADVERTISEMENT