News

Dumitru Dragomir, prima reacție după succesul contestatarului George Simion: „Legea 4 trebuie adaptată vremurilor”

07.12.2020 | 15:28
Dumitru Dragomir prima reactie dupa succesul contestatarului George Simion Legea 4 trebuie adaptata vremurilor
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir (74 de ani) a comentat cea mai mare surpriză de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Fostul președinte LPF susține că nu auzise până la aflarea rezultatelor de George Simion, co-președintele AUR.

Dragomir nu a fost doar președintele Ligii Profesioniste de Fotbal timp de 17 ani, ci și om politic. El a făcut parte din PRM (Partidul România Mare), partid din partea căruia a avut două mandate de deputat în perioada 2000-2008.

ADVERTISEMENT

La alegerile parlamentare din acest an, AUR a luat un procentaj de peste 9%, orientarea acestei formațiuni politice semănând izbitor de tare cu PRM-ul condus de Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Dragomir nu a auzit de George Simion, co-președintele AUR

George Simion (34 de ani) nu este doar co-președintele AUR, ci și unul dintre liderii grupării suporterilor echipei naționale a României. „Uniți sub tricolor”. Interesant este faptul că, ultrașii contestă vehement chiar Legea 4, cunoscută ca „Legea Dragomir” și care permite Jandarmeriei mai multe drepturi la evenimentele sportive.

ADVERTISEMENT

„Nici n-am auzit de el, de Simion. Până aseară (n.r. duminică seară) nu îl văzusem. Dacă partidul este unul naţionalist corect, atunci e bine pentru ţară. Dar să fie corect! Discursul lui văd că a prins. D-aia a şi luat atâtea voturi. Dacă nu dădea din gură aşa, îl băga lumea în seamă? Dar un Vadim nu se mai naşte niciodată. Sau un Adrian Păunescu.

Dacă vor să îmbunătăţească Legea Dragomir, foarte bine. O lege nu e veşnică, trebuie adaptată mereu. Aia a fost o lege necesară în forma respectivă la acea vreme. Dacă acum poate fi îmbunătăţită, de ce nu?

ADVERTISEMENT

Nu mă apuc să-mi dau cu părerea acum pentru că nu am detalii prea multe despre ei. Aşa că nu ştiu nici dacă este un partid naţionalist cum văd că spun unii. Dar ascultaţi ce vă spun. Dacă pică Trump, toţi ăia care conduc scoţând în faţă naţionalismul vor pica direct în freză. Ascultaţi ce vă spun eu!”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Digi Sport.

Cum comentează rezultatul alegerilor: „Dacă așa vrea poporul…”

Dumitru Dragomir a comentat și rezultatul final al alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, câștigate de PSD (Partidul Social Democrat).

ADVERTISEMENT

„Dacă aşa vrea poporul, înseamnă că aşa e bine. Oricum, linişte nu este niciodată în politică, deci nu va fi nici acum. Dar poporul nu poate fi păcălit la infinit. Aţi văzut cu Ponta?

Atât a minţit şi atât rău a făcut că lumea l-a taxat acum. Ponta a vrut să ne bage nevinovaţi la puşcărie pe lângă faptul că ne-a dat afară. Nu vreau răul nimănui, dar uite că dacă tot faci rău, la un moment dat ţi se întoarce”, a adăugat fostul președinte al LPF.

 

ADVERTISEMENT