Life

După Facebook și Instagram, Mark Zuckerberg mai lansează o rețea socială. Atac direct la Twitter și Elon Musk

Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook și Instagram, anunț despre o nouă aplicație. E alternativa perfectă pentru Twitter.
04.07.2023 | 16:05
Dupa Facebook si Instagram Mark Zuckerberg mai lanseaza o retea sociala Atac direct la Twitter si Elon Musk
Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook și Instagram, anunț despre o nouă aplicație. E alternativa perfectă pentru Twitter. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

După Facebook și Instagram, Mark Zuckerberg mai lansează o rețea socială. Atac direct la Twitter și Elon Musk. De când va fi disponibilă aceasta în Google Play Store și care sunt telefoanele compatibile cu ea.

Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook și Instagram, anunț despre o nouă aplicație. E alternativa perfectă pentru Twitter

Mark Zuckerberg, proprietarul Facebook și Instagram, a făcut un anunț important despre o nouă aplicație. E alternativă perfectă pentru Twitter care a fost preluat la începutul anului 2023 de Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Threads este rețeaua socială cu care programatorul american vrea să îi ia fața rivalului său. Aceasta a apărut deja în Google Play Store, însă urmează să fie lansată peste numai câteva zile. Mai exact, data oficială este 6 iulie.

Interfața aplicației este similară cu cea de la Twitter și va fi disponibilă pentru o parte a utilizatorilor de smartphone-uri, în special pentru cei care dețin iPhone. În plus, utilizatorii își pot folosi numele de pe Instagram pentru a se conecta.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei care își vor deschide conturi pe Threads își pot urmări cu foarte mare lejeritate cunoștințele și prietenii. De asemenea, noua rețea socială a lui Mark Zuckerberg este despre conversațiile bazate pe text.

Totodată, conform The Guardian descrierea de pe App Store arată că este „locul în care comunitățile se reunesc pentru a discuta despre orice, de la subiectele care te interesează astăzi până la ceea ce va fi la modă mâine”. 

ADVERTISEMENT

Threads, similară cu Twitter

Threads, cea mai nouă rețea socială a lui Mark Zuckerberg, este similară cu Twitter, ale cărei restricții de vizualizare a tweet-urilor i-au determinat pe utilizatori să se îndrepte spre platformele rivale BlueSky și Mastodon.

Se pare că aplicația programatorului american urmează să aibă o limită de 500 de caractere pentru postări, ceea ce înseamnă că rămâne fidelă conceptului original de la rețeaua socială a miliardarului Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Platforma rivală renunță la tweet-uri mai scurte în favoarea unor texte mai lungi. Repostarea, aprecierea și limitarea legat de cine poate răspunde la postări sunt ale caracteristici similiare între cele două aplicații sociale.

În altă ordine de idei, aplicația pentru care se lucrează de la începutul anului poate colecta, printre altele, date utilizatorilor legat de sănătate, informații financiare, informații de contact, istoric de navigare, locație și achiziții.

Mai mult decât atât, Chris Cox, directorul de produse de la Meta, a declarat în timpul unei întâlniri la nivel de companie că a existat o cerere pentru o alternativă Twitter „din partea creatorilor și a personalităților publice care sunt interesate să aibă o platformă care este condusă în mod corect”, potrivit The Verge.

ADVERTISEMENT