News

Durere fără margini la înmormântarea elevului găsit mort în Austria. ”Este tragedia învățământului românesc”

Elevul de 13 ani din Pucioasa, găsit mort în timpul unei excursii în Austria, a fost înmormântat, duminică. Familia băiatului a anunțat că va face plângeri penale.
10.12.2023 | 20:46
Durere fara margini la inmormantarea elevului gasit mort in Austria Este tragedia invatamantului romanesc
Băiatul de 13 ani, care a murit în timpul unei excursii în Austria, a fost condus pe ultimul drum / Surse foto: Facebook / Antena 3
ADVERTISEMENT

A fost o zi extrem de tristă în localitatea Pucioasa, acolo unde elevul de 13 ani care și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, în timpul unei excursii în Austria, a fost condus pe ultimul drum.

Familia elevului mort în Austria, distrusă de durere la înmormântarea băiatului

Rudele și prietenii băiatului se află în continuare sub șoc, la zece zile de la producerea tragediei. Chiar și vecinii de pe strada copilului spun că nu înțeleg cum a putut fi posibilă o astfel de dramă.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, este tragedia vieții și a stării învățământului românesc. Acești copii nu trebuiau lăsați doar cu doi profesori. Din ceea ce am auzit eu, la 45-50 de copii – 2 profesori. Nimeni nu poate să știe starea psihologică”, a comentat un bărbat prezent la ceremonie, potrivit Antena 3.

O altă femeie intervievată spune că este mare păcat că un tânăr, care avea toată viața înainte, și-a găsit sfârșitul într-un asemenea mod.

ADVERTISEMENT

”Păcat de copil, păcat de tinerețea lui, că toți părinții ne dăm silința să creștem copiii să fie buni, să fie liniștiți, dar nu știe nimeni ce s-a întâmplat. Acum este un îngeraș undeva acolo Sus”, a declarat femeia.

Părinții băiatului au anunțat că după înmormântare, vor depune plângeri penale la adresa organizatorilor excursiei școlare, în care fiul lor și-a găsit sfârșitul

ADVERTISEMENT

Circumstanțele morții lui Andrei, încă necunoscute

Andrei era elev la Școala nr 4 Pucioasa. Pe data de 1 decembrie, el se afla în Austria, pentru a vizita Târgul de Crăciun de la Viena, alături de mai mulți colegi de școală, dar și de alți elevi din Fieni.

În jurul orei 5:00, copilul ar fi mers la geamul camerei, de unde ar fi ajuns pe o platformă de beton, fără să-și dea seama că aceasta nu este prevăzută cu balustradă. Câteva minute mai târziu, el a căzut de la etajul 3, prăbușindu-se de la aproximativ 10 metri.

ADVERTISEMENT

Nu există foarte multe date oficiale din anchetă, dar se pare că anchetatorii austrieci exclud, momentan, varianta sinuciderii.

Totuși, potrivit unor surse citate de Antena 3, colegii de cameră ai băiatului ar fi declarat că acesta s-a ridicat din pat, în toiul nopții, și i-ar fi anunțat că urmează să se arunce de la fereastră. Se pare că tânărul ar fi fost extrem de afectat de faptul că boala tatălui său a recidivat.

ADVERTISEMENT