News

Mai scump decât la Viena. Cât a ajuns să coste o acadea la târgul de Crăciun din parcul Moghioroș

Votat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în anul 2022, West Side Christmas Market s-a redeschis în acest an, cu prețuri pe măsură.
10.12.2023 | 16:04
Mai scump decat la Viena Cat a ajuns sa coste o acadea la targul de Craciun din parcul Moghioros
Târgul de Crăciun din pacrul Moghioroș s-a deschis pe 29 noiembrie
ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun West Side Christmas Market 2023, organizat în Parcul Drumul Taberei (Moghiorș), a fost inaugurat pe 29 noiembrie, fiind organizat de Untold Universe.

Este unul dintre cele mai apreciate târguri de Crăciun din România, care a pregătit publicului câteva atracții: aprinderea luminițelor de Crăciun, un spectacol de artificii sau un concert susținut de Fuego.

ADVERTISEMENT

Acadelele și turta dulce costă 20 de lei, la târgul de Crăciun din parcul Moghioroș

Vizitatorii trebuie, însă, să vină pregătiți din punct de vedere financiar, pentru că târgul de Crăciun din parcul Moghioroș nu este un eveniment ieftin.

Produsele comercializate aici au prețuri destul de piperate, comparative cu cele de la marile târguri de Crăciun din capitalele Europei. De exemplu, acadelele și turta dulce costă 15-20 de lei, potrivit România TV. Spre comparație, la Târgul de Crăciun de la Viena, aceste tipuri de dulciuri costă 3,5 – 4 euro.

ADVERTISEMENT

În parcul Moghiroș, un pahar de vin fiert costă 10-12 lei, iar dacă vrei să și te bucuri de preparate tradiționale, bugetul alocat de persoană poate ajunge la 100 de lei.

De asemenea, o plimbare cu roata panoramică te costă 30 de lei, iar accesul la patinoar mai costă 25 de lei (plus alți 25 de lei, închirierea patinerlor). Și vizita în căsuța lui Moș Crăciun este scumpă: 40 de lei, pentru un adult și un copil.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile la Târgul de Crăciun de la Viena

Vienezii nu au nevoie de un buget mai mare decât bucureștenii pentru a se bucura de târgul tradițional de Crăciun., Potrivit The Vienna Blog, o supă de gulaș sau una de usturoi costă între 5,5 și 6,8 euro. Iar cartofii spiralați pot fi procurați pentru 5 euro.

De asemenea, un sandwich cu carne de porc servit în stil american ajunge la 10 euro iar o gogoașă supradimensionată poate fi găsită la 3,5 euro.

ADVERTISEMENT

În 2022, târgul de Crăciun din parcul Moghioroș a atras peste un milion de turiști, fiind unul dintre puținele evenimente de acest tip din țară care se autofinanțează integral.

ADVERTISEMENT
Tags: