Sport

7 jucători de la FCSB în pericol de suspendare în prima etapă din play-off! 5 sunt titulari cu Rapid

Finalul sezonului regulat din SuperLiga atrage cu sine o modificare importantă. FCSB este în pericol la derby-ul cu Rapid în ceea ce privește numărul de cartonașe galbene.
09.03.2024 | 20:21
7 jucatori de la FCSB in pericol de suspendare in prima etapa din playoff 5 sunt titulari cu Rapid
FCSB are 7 jucători în pericol de suspendare pentru prima rundă din play-off. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
09-03-2024
18:17

FCSB are 7 jucători în pericol de suspendare înainte de intrarea în play-off

La intrarea în play-off și play-out este resetat numărul de cartonașe galbene al fiecărui jucător. Toți fotbaliștii sunt pe zero. Totuși, jucătorii care fac cumul de cartonașe galbene în ultima rundă a sezonului regulat vor fi indisponibili în prima etapă din play-off. 

FCSB are nu mai puțin de 7 jucători în pericol de suspendare. Concret, 7 fotbaliști ai „roș-albaștrilor” vor fi indisponibili pentru primul meci din play-off, cu Sepsi, dacă vor primi cartonașul galben în derby-ul cu Rapid. 

Risto Radunovic, Octavian Popescu, Baba Alhassan, Ovidiu Popescu, Luis Phelipe, Mihai Lixandru și Joyskim Dawa vor fi suspendați cu Sepsi, dacă vor primi cartonașul galben la derby-ul cu Rapid. 

Risto Radunovic, Octavian Popescu, Ovidiu Popescu, Mihai Lixandru și Joyskim Dawa sunt titulari cu Rapid. Baba Alhassan și Luis Phelipe sunt pe banca de rezerve. 

SuperLiga programează ultima etapă din sezonul regulat la finalul acestei săptămâni. Cluburile din primul eșalon al fotbalului din România pun pe masă ultimele arme înainte de intrarea în play-off și play-out. O modificare importantă care are loc odată cu schimbarea sistemului se produce la capitolul „cartonașe galbene”.

Durii din SuperLiga scapă de cartonașe! Ce se întâmplă odată cu finalul sezonului regulat

La intrarea în play-off și play-out este resetat numărul de cartonașe galbene al fiecărui jucător. Concret, toți fotbaliștii sunt pe zero. De precizat este faptul că jucătorii care fac cumul de cartonașe galbene în ultima etapă a sezonului regulat sunt suspendați pentru prima rundă din play-off sau play-out.

ADVERTISEMENT

În play-off și play-out, la fel ca în sezonul regulat, fotbalistul este suspendat pentru un cumul de 4 cartonașe galbene, 7 cartonașe galbene sau 9 cartonașe galbene. Un fotbalist care are 9 cartonașe galbene, cum este cazul lui Nicușor Bancu de la Universitatea Craiova, va sta o etapă la fiecare cartonaș galben încasat.

În play-off și play-out nu va fi cazul pentru că toată lumea va intra pe zero, iar fotbalistul va fi suspendat o etapă abia la un cumul de 4 cartonașe galbene. Astfel, durii din SuperLiga scapă de cartonașe și vor porni cu „dreptul” în a doua parte a campionatului.

ADVERTISEMENT

Branislav Ninaj, fundașul lui Sepsi, are 10 cartonașe galbene în sezonul regulat, cele mai multe, și va sta la fiecare alt cartonaș galben primit. Odată cu intrarea în play-off sau play-out, fotbalistul covăsnenilor va fi „absolvit” de toate cartonașele.

Cum arată situația la FCSB înainte de derby-ul cu Rapid și înainte de play-off

FCSB a devenit favorită certă la câștigarea titlului, cu o etapă rămasă din finalul sezonului regulat. Echipa finanțată de Gigi Becali a profitat de pașii greșiți făcuți de Rapid, CFR Cluj, Universitatea Craiova și Farul și s-a distanțat în vârful clasamentului.

ADVERTISEMENT

Risto Radunovic, fundașul muntenegrean care a fost aproape să încaseze cartonașul roșu în meciul cu Petrolul, a primit 6 cartonașe galbene în sezonul regulat. În cazul în care va încasa un cartonaș galben în derby-ul cu Rapid, ultimul meci al sezonului regulat, Radunovic va sta în prima etapă din play-off.

Dacă va intra în play-off cu cele 6 cartonașe galbene, internaționalul muntenegrean o va lua de la zero. În aceeași situație se află și Octavian Popescu. „Perla” lui Gigi Becali a adunat 6 cartonașe pe parcursul sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

FCSB are alți 5 jucători la limita suspendării înainte de play-off

Pe lângă Risto Radunovic și Octavian Popescu, FCSB mai are alți 5 jucători la limita suspendării pentru cumul de cartonașe galbene înainte de intrarea în play-off. Baba Alhassan, Ovidiu Popescu și Luis Phelipe au câte 6 cartonașe galbene.

În cazul în care vor fi avertizați în derby-ul cu Rapid, cei 3 jucători vor sta în prima etapă din play-off. În aceeași situație se află Joyskim Dawa și Mihai Lixandru. Fundașul și mijlocașul „roș-albaștrilor” au acumulat fiecare câte 3 cartonașe galbene pe parcursul sezonului regulat.

În schimb, Florinel Coman, Darius Olaru și Alexandru Băluță, cei mai în formă jucători ai liderului, nu sunt în pericol de suspendare înainte de intrarea în play-off. Coman are 5 cartonașe galbene, în timp ce Olaru are 4. Lui Alexandru Băluță i se vor șterge 5 cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT