Fotbal intern

Dusan Uhrin îşi motivează jucătorii: “Trebuie să lupte până la capăt” + a vorbit despre plecarea lui Deian Sorescu

07.02.2020 | 12:54
ADVERTISEMENT

După evoluția bună și succesul cu Astra, Dinamo va înfrunta duminică, de la ora 17:00, pe FC Voluntari. ”Câinii” sunt obligați să învingă pentru ca șansele, foarte mici la play-off, să se păstreze. Antrenorul Dusan Uhrin e conștient de această realitate și spune că elevii săi trebuie să lupte până la capăt.

Dusan Uhrin e conștient că Dinamo are șanse mici la play-off, dar își motivează elevii: ”Trebuie să lupte până la capăt”

La conferința de presă de dinaintea partidei cu FC Voluntari, contând pentru etapa a 24-a din Casa Pariurilor Liga 1, Dusan Uhrin a avut un mesaj de mobilizare pentru elevii săi.

ADVERTISEMENT

Cehul e conștient că șansele la play-off sunt reduse, însă spune că elevii săi trebuie să lupte atâta timp cât matematic se mai poate prinde top 6.

”Noi nu am mai câștigat de mult timp în deplasare și trebuie să ne luptăm să câștigăm pentru că avem șanse mici să ajungem în play-off și trebuie să le jucăm până la capăt și să ne concentrăm chiar mai mult decât înainte.

ADVERTISEMENT

Asta este cheia la echipa mea, o parte dintre jucători au pierdut în 2019 focusul în timpul meciurilor, așa că acum trebuie să facem diferența prin asta. Ultimele rezultate nu au fost foarte bune pentru noi, dar noi încă mai avem șanse și cât timp mai sunt, trebuie să ne luptăm pentru ele”, a spus cehul.

Uhrin, cuvinte de laudă pentru viitoarea adversară și pentru Teja

Tehnicianul lui Dinamo spune că viitoarea rivală, FC Voluntari, a jucat bine contra celor de la FCSB, dar a avut ghinion cu eliminarea lui Armaș.

ADVERTISEMENT

”Voluntari a jucat foarte bine, dacă nu pierdea un jucător era foarte dificil pentru Steaua (n.r. FCSB). Eu sper să folosească încălzirea gazonului pentru că am văzut mișcări proaste ale jucătorilor pe teren datorită suprafeței înghețate de joc. Nu înțeleg de ce există aici aceste reguli dacă nu se respectă, pentru că nu protejează jucătorii de posibile accidentări”

Uhrin apreciează că Mihai Teja a schimbat mult în bine jocul celor de la FC Voluntari. ”Acolo este un antrenor foarte bun care i-a făcut pe cei de acolo să joace bine. Noi am avut și meciul trecut noroc de am câștigat meciul cu ei.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci dificil. Eu sper ca jucătorii mei să fie atenți pentru că vom face totul pentru acest meci. Nu este suficient pentru mine să joci un meci bine și nici pentru Dinamo”

Vremea din aceste zile din România nu-l îngrijorează pe antrenorul ceh, cel care consideră că iarna a fost una blândă și condițiile sunt bune.

”Nu, e iarnă! Și chiar e o iarnă blândă. Doar câteva zile sunt temperaturi cu minus, dar înainte vremea a fost excelentă. Iar cei care se ocupă de terenuri nu pot fi surprinși. Sunt reguli clare”

Ce spune Uhrin de posibila plecare a lui Sorescu

În ultima perioadă s-a vorbit de încă o plecare de la Dinamo, cea a lui Sorescu. Dusan Uhrin a spus la conferință că elevul să nu are nicio ofertă în acest moment: ”Nu mă gândesc la asta. Dinamo nu are nicio ofertă pentru el”

În ceea ce privește aducerea la echipă a lui Marco Ehmann, Uhrin spune că mutarea a fost una cauzată de plecarea lui Bejan. Cehul promite să-l ajute pe tânărul jucător revenit de la Reșița.

”A venit pentru că l-am lăsat să plece pe Florin Bejan la Voluntari, el are vârsta potrivită pentru a merge acolo, era dificil ca Bejan să rămână aici și să nu joace, l-am ajutat.

Iar în cazul lui Ehmann, l-am urmărit, e un jucător tânăr, trebuie să muncesc cu el ca să-l ajut să fie mai bun pe viitor”, a mai spus Uhrin.

ADVERTISEMENT