Sport

Dușmanul lui Mititelu, delegat la FCSB – U Cluj. A dat trei penalty-uri într-un meci pentru Farul! Nume greu la VAR

Dușmanul lui Adrian Mititelu a fost delegat de CCA la FCSB - U Cluj. „Centralul” a dat trei penalty-uri într-un meci pentru campioana Farul.
01.10.2023 | 13:06
Dusmanul lui Mititelu delegat la FCSB  U Cluj A dat trei penaltyuri intrun meci pentru Farul Nume greu la VAR
Cine a fost delegat la FCSB - U Cluj, meciul care închide etapa a 11-a din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB primește vizita celor de la U Cluj, luni, 2 octombrie, ora 21:00, în etapa cu numărul 11 din SuperLiga. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat la partida de pe Arena Națională pe Ionuț Coza, implicat într-un scandal monstru în 2022, fiind acuzat de corupție de către Adrian Mititelu Jr.

Ionuț Coza, delegat la FCSB – U Cluj. Ovidiu Hațegan, în camera VAR

Ionuț Coza va bifa a patra apariție la centru în acest sezon de SuperLiga în FCSB – U Cluj. „Centralul” născut la București a mai arbitrat în actuala stagiune meciurile: Farul – Voluntari 4-1, Universitatea Craiova – Hermannstadt 1-0 și Poli Iași – Botoșani 1-1.

ADVERTISEMENT

„Centralul” va fi ajutat de la linii de Mihai Marica și Vladimir Urzică. În camera VAR se va afla Ovidiu Hațegan, propus de CCA pentru lista FIFA, și asistentul Florian Vișan. Arbitru de rezervă a fost ales Iulian Dima.

În sezonul precedent, Ionuț Coza a arbitrat-o de două ori pe FCSB. Primul meci a avut loc pe 14 august 2022, când roș-albaștrii au câștigat cu Chindia Târgoviște, scor 3-2. Ulterior, pe 2 martie 2023, vicecampioana României a câștigat cu Petrolul, scor 4-1. Echipa lui Gigi Becali a câștigat toate meciurile cu Ionuț Coza la centru (6 victorii în tot atâtea partide).

ADVERTISEMENT

Ionuț Coza a dat trei penalty-uri într-un meci pentru Farul!

Primul meci al lui Ionuț Coza în acest sezon a fost Farul – Voluntari, scor 4-1, în etapa a doua din SuperLiga. „Centralul” din Cernica a acordat nu mai puțin de 3 penalty-uri în acea partidă. La unul dintre ele, arbitrul de 44 de ani a fost la monitorul VAR pentru a revedea faza.

Enes Sali a centrat în careu dintr-o lovitură de colț, iar Nicolae Carnat și Igor Armaș au sărit pentru a lovi mingea cu capul. Fotbalistul lui Gică Hagi a sărit mai bine și s-a ciocnit cu fața de capul lui Igor Armaș. După ce a fost la monitorul VAR, Coza a dictat penalty.

ADVERTISEMENT

În startul reprizei secunde, Ricardinho l-a faultat pe Rivaldinho în careu, iar „centralul” Ionuț Coza a arătat spre punctul cu var. În prelungirile meciului, Vînă a fost pus la pământ de Vadim Rață în careu, iar Coza a dictat penalty pentru echipa lui Gică Hagi. Toate cele trei penalty-uri au fost fructificate de Ionuț Larie.

Dușmanul lui Mititelu, delegat la FCSB – U Cluj

Ionuț Coza a fost protagonistul unui scandal monstru, după o eroare comisă la începutul anului 2022, în partida Farul – FC U Craiova, scor 3-2. „Centralul” a devenit ținta atacurilor lui Adrian Mititelu Jr. pentru că nu le-a acordat un penalty oltenilor.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Adrian Mititelu i-a adus acuzații grave de corupție lui Ionuț Coza și a fost avertizat și amendat cu 10.000 de lei, după reclamațiile făcute de CCA la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Adrian Mititelu Jr. a fost reclamat pentru acuzațiile dure la adresa lui Ionuț Coza.

„Tatăl meu, din închisoare, m-a întrebat cine este arbitru astăzi: «Mă, vezi să nu cumva să îl pună pe Coza». Și tot pe el l-a pus. Așa cum au existat Bogaciu, Augustus Constantin, eu vă zic din surse garantate că arbitrul Coza e corupt.

Să mă dea în judecată. Dacă va mai fi delegat la Craiova, voi face istorie! Și cu el, și cu observatorul!”, spunea Adrian Mititelu Jr. la acea vreme.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,05 este cota pentru „GG” la meciul FCSB – U Cluj

ADVERTISEMENT