News

E anunțul momentului pentru toți pensionarii. Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor. Mulți nu se mai așteptau să se întâmple

Veste bună pentru toți seniorii din România. Anunțul momentului privind noua lege a pensiilor, ce spune premierul Ciolacu.
31.10.2023 | 21:55
E anuntul momentului pentru toti pensionarii Schimbare uriasa in noua lege a pensiilor Multi nu se mai asteptau sa se intample
Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/pixabay
ADVERTISEMENT

Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor, anunțată marți seara de premierul Marcel Ciolacu. Vârstnicii vor avea motive de bucurie începând din 2024. Anunțul momentului pentru toți seniorii.

Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor

Șeful Guvernului a transmis că pensiile ar urma să crească de două ori în 2024. Prima mărire va fi la începutul anului, în ianuarie. Cea de-a doua va fi făcută în luna septembrie, odată cu noua lege a pensiilor.

ADVERTISEMENT

„Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile”, anunță Marcel Ciolacu.

„Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității”

De altfel, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit și el despre noua lege a pensiilor. El a spus că seniorii României vor primi mai mulți bani și nicio pensie nu va scădea. Totodată, a confirmat varianta conform căreia pensiile vor crește în două etape.

„Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității. (…) Anul viitor, pensiile vor crește în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflației și, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi”, a anunțat Nicolae Ciucă, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Marți, Ministerul Muncii a prezentat proiectul referitor la noua lege a pensiilor, în cadrul ședinței de Guvern. Principiile de bază stabilite pentru aceasta sunt cele ale obligativității, egalității și stabilității asigurării la sistemul de pensii.

„Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor.

ADVERTISEMENT

Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”, se precizează în proiectul de lege.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!