News

E anunțul momentului pentru toți pensionarii. Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor. Mulți nu se mai așteptau să se întâmple

Veste bună pentru toți seniorii din România. Anunțul momentului privind noua lege a pensiilor, ce spune premierul Ciolacu.
31.10.2023 | 21:55
E anuntul momentului pentru toti pensionarii Schimbare uriasa in noua lege a pensiilor Multi nu se mai asteptau sa se intample
Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor. Colaj Fanatik/ Foto Hepta/pixabay
ADVERTISEMENT

Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor, anunțată marți seara de premierul Marcel Ciolacu. Vârstnicii vor avea motive de bucurie începând din 2024. Anunțul momentului pentru toți seniorii.

Schimbare uriașă în noua lege a pensiilor

Șeful Guvernului a transmis că pensiile ar urma să crească de două ori în 2024. Prima mărire va fi la începutul anului, în ianuarie. Cea de-a doua va fi făcută în luna septembrie, odată cu noua lege a pensiilor.

ADVERTISEMENT

„Pensiile vor crește de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13.8% și la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechitățile”, anunță Marcel Ciolacu.

„Pensii egale, pentru muncă și contribuții egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în Coaliție pentru noua lege a pensiilor”, a scris premierul pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității”

De altfel, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit și el despre noua lege a pensiilor. El a spus că seniorii României vor primi mai mulți bani și nicio pensie nu va scădea. Totodată, a confirmat varianta conform căreia pensiile vor crește în două etape.

„Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcția corectitudinii și a echității. (…) Anul viitor, pensiile vor crește în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflației și, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi”, a anunțat Nicolae Ciucă, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Marți, Ministerul Muncii a prezentat proiectul referitor la noua lege a pensiilor, în cadrul ședinței de Guvern. Principiile de bază stabilite pentru aceasta sunt cele ale obligativității, egalității și stabilității asigurării la sistemul de pensii.

„Persoanele fizice şi juridice au, conform legii, obligaţia de a participa la sistemul public de pensii, drepturile de asigurări sociale exercitându-se corelativ cu îndeplinirea obligaţiilor.

ADVERTISEMENT

Asigurații care au realizat cel puțin stagiul minim de cotizare în sistemul public de pensii beneficiază de tratament nediscriminatoriu, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege”, se precizează în proiectul de lege.

ADVERTISEMENT