Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

E de pus la zid Țicu pentru fractura lui Dragoș Iancu? „Uitați-vă cu atenție!”

Valentin Țicu l-a accidentat teribil pe Dragoș Iancu după o intrare prin alunecare în prima repriză din Petrolul- Hermannstadt, scor 0-0 în etapa a 10-a din SuperLiga.
26.09.2023 | 07:55
E de pus la zid Ticu pentru fractura lui Dragos Iancu Uitativa cu atentie
Valentin Ticu l-a accidentat grav pe Dragoș Iancu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Valentin Țicu l-a accidentat horror pe Dragoș Iancu în startul partidei dintre Petrolul și Hermannstadt (0-0). Tânărul fotbalist s-a ales cu o fractură deschisă de peroneu, maleolă și ligamente ale gleznei. Specialiștii FANATIK SUPERLIGA au analizat pas cu pas faultul asupra jucătorului sibienilor.

E de pus la zid Țicu pentru fractura lui Dragoș Iancu? „Uitați-vă cu atenție!”

Dragoș Iancu a fost operat cu succes la un spital din București. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 5 ore, iar Dani Coman a venit cu ultimele detalii despre starea fotbalistului la FANATIK SUPERLIGA. Robert Niță a precizat că intrarea s-a terminat rău pentru Dragoș Iancu pentru că Țicu l-a prins cu crampoanele în pământ.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce se întâmplă după terminarea fazei este de o gravitate extremă. Toată greutatea corpului este pe piciorul stâng. Piciorul stâng este complet întins, crampoanele, toată talpa este în pământ, pentru că greutatea corpului este pe acel picior. Mingea este undeva la nivelul capului. 

Este grav ce s-a întâmplat, nu ne dorim să vedem așa ceva. Uitați-vă cum arată șortul lui Țicu pe piciorul drept. Practic, partea de jos a șortului este la nivelul șoldului. Nu poți să controlezi mișcarea asta.

ADVERTISEMENT

Din genunchi dacă flexează piciorul drept tot îl prinde cu genunchiul sau tibia. Tot în pământ îl prinde, tot se întâmplă nenorocirea. Numai în pielea lui Iancu sau a lui Țicu să nu fii, e greu pentru amândoi”, a spus Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

Ticu Dragos Iancu
Valentin Constantin Ticu il accidenteaza grav pe Petru Dragos Iancu in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si FC Hermannstadt, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, duminica 24 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Accidentarea lui Dragoș Iancu a adus aminte de faultul lui Mihalache asupra lui Koljic: „Asta e singura diferență”

Robert Niță consideră că faultul lui Țicu asupra lui Dragoș Iancu este asemănător cu intervenția lui Ovidiu Mihalache la Elvir Koljic în Universitatea Craiova – Poli Iași, scor 0-1. Atacantul bosniac s-a ales, de asemenea, cu o fractură de peroneu.

ADVERTISEMENT

„Eu m-am gândit la Iași cu Mihalache și Koljic. La fel, la centrul terenului aproape. Singura diferență este că acolo îi prinde piciorul lui Koljic între picioarele, în zona inghinală. Nu-l cunosc pe Țicu, îmi pare rău ce a pățit băiatul ăsta Iancu.

Doamne ajută să fie suficient de puternic să revină. E un fault de joc și un ghinion al copilului ăsta”, a mai spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Contre între Vivi Răchită și Robert Niță: „Putea să sară” / „Era cu privirea în sus”

Vivi Răchită este de părere că un jucător experimentat ar fi reușit să evite faultul lui Țicu. De cealaltă parte, Robert Niță este de părere că totul s-a întâmplat foarte repede.

Vivi Răchită: „Dacă avea mai multă experiență, Dragoș putea să sară aici. Când l-a văzut că vine pe Țicu putea să sară”. 

Robert Niță. „Nu poate să sară. E atât de repede. În primul rând, el e cu privirea sus. El focalizează în momentul acela pe balon, nu mai vede ce se întâmplă jos în stânga lui. Un mare ghinion. Astea se întâmplă o dată la 10 ani”.

Andrei Vochin: „Acea trosnitură îi va rămâne în creier toată viața”

Andrei Vochin îl cunoaște pe Valentin Țicu de la loturile echipelor naționale. Consilierul președintelui Răzvan Burleanu este convins că fundașul Petrolului nu a vrut să-l faulteze pe Dragoș Iancu. De asemenea, specialistul FANATIK SUPERLIGA se teme că Valentin Țicu va rămâne cu o traumă.

„Cred că e un ghinion pentru amândoi. O suferință enormă și un risc pentru Dragoș Iancu pentru că trebuie să treacă prin așa ceva. Este un ghinion teribil, mă uitam chiar și la imagini, nici măcar atacul nu e din spate, e din lateral. Nu poți să spui că e un atac mișelesc.

A fost un atac din lateral, a avut intenția clară de a recupera mingea după ce a pierdut-o și ceea ce se întâmplă în desfășurarea fazei e un ghinion teribil. În primul rând pentru Dragoș, dar și pentru Țicu.

Indiferent de ce se va întâmpla, acea trosnitură pe care a auzit-o acolo îi va rămâne în creier toată viața. Eu îl știu de la echipele naționale și cred că va fi marcat toată viața”, a încheiat discuția Andrei Vochin.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, LIVE, doar pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK, dar și pe pagina de facebook Horia Ivanovici.

Trebuie Țicu acuzat pentru accidentarea lui Dragoș Iancu?

ADVERTISEMENT