Sport

Turneul campioanelor 2022 la tenis feminin. Caroline Garcia a câștigat marea finală împotriva Arynei Sabalenka. Video

Vezi aici în format LIVE stream meciurile de la Turneul Campioanelor la tenis feminin. Competiția e transmisă de canalul Digi Sport 2 în perioada 31 octombrie - 7 noiembrie.
08.11.2022 | 09:14
Turneul campioanelor 2022 la tenis feminin Caroline Garcia a castigat marea finala impotriva Arynei Sabalenka Video
Caroline Garcia s-a impus la Turneul Campioanelor, după ce a trecut în două seturi de Aryna Sabalenka. Sursă foto: Twitter - @tsitsiYAS
ADVERTISEMENT
08-11-2022
07:23

Caroline Garcia a câștigat Turneul Campioanelor 2022

Caroline Garcia s-a impus în finala Turneului Campioanelor împotriva Arynei Sabalenka. Locul 6 WTA a învins-o pe „călăul” Igăi Swiatek, scor 7-6(4), 6-4 și a devenit a doua franțuzoică din istorie care câștigă Turneul Campioanelor, după Amelie Mauresmo, în 2005. 

Partida a durat o oră și 42 de minute, iar la final, Caroline Garcia a cucerit cel mai important trofeu din cariera sa. 

În competiția de dublu s-au impus Veronika Kudermetova și Elise Mertens, favoritele 4 la câștigarea turneului. Perechea ruso-belgiană a produs surpriza și le-a învins în 3 seturi pe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, principalele favorite, scor 6-2, 4-6, 11-9. 

07-11-2022
07:33

Aryna Sabalenka - Caroline Garcia, finala turneului campioanelor de la Fort Worth

Bielorusa Aryna Sabalenka a detonat bomba la Turneul Campioanelor de la Fort Worth (Texas). Cap de serie numărul 7, ea a învins-o în semifinale pe principala favorită, poloneza Iga Swiatek, cu scorul de 6-2, 2-6, 6-1. Meciul s-a disputat duminică noaptea și a durat aproape două și zece minute.

În ultimul act, Sabalenka o va întâlni pe franțuzoaica Caroline Garcia, favorită 6, care a trecut cu scorul de 6-3, 6-2 de grecoaica Maria Sakkari (cap de serie nr. 5).

Finala se va juca în noaptea de luni spre marți, de la ora 3:00 (ora României) și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport.

06-11-2022
08:22

Caroline Garcia merge în semifinale după o victorie dramatică împotriva Dariei Kasatkina

Caroline Garcia a învins-o pe Daria Kasatkina, scor 4-6, 6-1, 7-6 (5) și merge în semifinale la Turneul Campioanelor. O va înfrunta în semifinale pe Maria Sakkari, partidă programată duminică, de la ora 23:30.

Iga Swiatek a obținut o nouă victorie categorică la Turneul Campioanelor. A învins-o pe Coco Gauff, într-o partidă care nu mai avea miză în clasament, scor 6-3, 6-0. Luni dimineață, de la ora 3:00 a României, Iga Swiatek o va înfrunta pe Aryna Sabalenka în semifinale.

05-11-2022
08:23

Aryna Sabalenka merge în semifinale după victoria cu Pegula. Garcia - Kasatkina, pentru ultimul loc rămas liber

Aryna Sabalenka a învins-o pe Jessica Pegula, scor 6-3, 7-5, și a obținut astfel calificarea în semifinale la Turneul Campioanelor. O va înfrunta pe Iga Swiatek pentru calificarea în finală.

În cealaltă partidă a zilei, Maria Sakkari a învins-o pe Ons Jabeur, 6-2, 6-3, și merge în semifinale cu maximum de puncte. O va înfrunta pe învingătoarea din partida Garcia – Kasatkina.

Caroline Garcia – Daria Kasatkina, partida care decide ultima jucătoare calificată în semifinale, este sâmbătă de la ora 22:30. Iga Swiatek, care deja și-a asigurat prezența în penultimul act, o înfruntă pe Coco Gauff, deja eliminată. Partida este programată duminică, de la ora 2:00.

04-11-2022
14:56

Swiatek și Sakkari în semifinale. Cine luptă pentru cele două locuri rămase libere

Maria Sakkari (5 WTA) a prins pe ultima sută de metri calificarea la Turneul Campioanelor, însă jucătoarea din Grecia s-a calificat în semifinale cu o etapă înaintea încheierii fazei grupelor principale. 

De asemenea și Iga Swiatek (1 WTA), liderul mondial, a obținut calificarea în semifinale, după ce a trecut în două seturi de Caroline Garcia (6 WTA), scor 6-3, 6-2. 

Astfel, se cunosc primele două nume din semifinale. Pentru locurile rămase disponibile se luptă Daria Kasatkina (8 WTA), care are meci direct cu Caroline Garcia (6 WTA). Câștigătoarea va merge în semifinale. 

În cealaltă grupă, „Nancy Richey”, Aryna Sabalenka și Ons Jabeur se luptă pentru locul 2 în grupă. Americancele Coco Gauff (grupa Tracy Austin) și Jessica Pegula (Nancy Richey) au părăsit competiția. 

Meciurile rămase de jucat la Turneul Campioanelor: 

4 noiembrie, ora 22:30, Jessica Pegula – Aryna Sabalenka

5 noiembrie, ora 02:00, Ons Jabeur- Maria Sakkari

5 noiembrie, ora 23:00, Iga Swiatek – Coco Gauff

5 noiembrie, ora 23:00, Caroline Garcia – Daria Kasatkina. 

Iată cum arată clasamentul celor două grupe: 

Grupa Tracy Austin
Grupa Tracy Austin
Grupa Nancy Richey
Grupa Nancy Richey

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie are loc ediția cu numărul 51 a Turneului Campioanelor la tenis feminin, competiție care adună la start, spre sfârșit de an, primele opt jucătoare din ierarhia WTA și primele opt cupluri la dublu. Este ediția numărul 51 în turneul de simplu și numărul 46 în cea de dublu.

Unde se joacă meciurile de la Turneul Campioanelor 2022

Ediția numărul 51 a Turneului Campioanelor are loc în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie în SUA, mai precis în statul Texas, la Fort Worth, pe terenul de la Dickles Arena, sală care are o capacitate de 14.000 de locuri. Fort Worth înlocuiește în regim de urgență orașul chinez Shenzen, unde era programat inițial Turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Decizia de a schimba locul de desfășurare a competiției a fost luată de Steve Simon, președintele WTA, care a explicat schimbarea locației în urma faptului că nu se știe nimic de soarta fostei jucătoare Peng Shuai, care a făcut acuzații despre hărțuire sexuală din partea unui înalt membru al Partidului Comunist din China și a faptului că există încă foarte multe restricții de COVID impuse de această țară celor care intră pe teritoriul său.

Cine transmite la TV meciurile de la Turneul Campioanelor 2022

Toate meciurile de la Turneul Campioanelor 2022, care are loc în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie la Fort Worth, în SUA, statul Texas, vor putea fi urmărite pe micile ecrane în direct și în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2, singura problemă fiind fusul orar care face ca în România partidele să înceapă, de regulă, de la ora 00:00 în sus, adică în timpul nopții. Mai pot fi vizionate şi dacă intrați pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi au loc câte două partide din cadrul unei grupe, atât în competiția de simplu, cât și în cea de dublu. Cele opt jucătoare și cele opt cupluri au fost împărțite în două grupe de patru, dintre care primele două clasate vor continua mai departe, jucând semifinalele, iar apoi, evident, învingătoarele își vor vor disputa marele premiu. Cele două grupe au primit numele unor foste mari campioane din SUA, învingătoare în turnee de Grand Slam: grupa Tracey Austin (US Open 1979 și 1981) și grupa Nancy Richey (Australian Open 1967, Roland Garros 1968)

Iga Swiatek, marea favorită la Turneul Campioanelor 2022. Ce premii se acordă

În grupa Tracey Austin regăsim pe liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, marea favorită a Turneului, pe Cori Gauff, Caroline Garcia și Daria Kasatkina, iar în grupa Nancy Richey evoluează Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, Maria Sakkari și Jessica Pegula. După disputarea primelor două meciuri din grupa Nancy Richey avem deja o primă semifinalistă, grecoaica Maria Sakkari, victorii la Jessica Pegula și Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT

Iată și componența grupelor în competiția de dublu: grupa „Rosie Casals”: Krejcikova & Siniakova, Gauff & Pegula, Yang & Xu, Krawczyk & Schuurs și grupa „Pam Shiver”: Dabrowski & Olmos, Kudermetova & Mertens, Kichenok & Ostapenko, Danilina & Haddad Maia.  Turneul Campioanelor 2022 este dotat cu premii în valoare de 5 milioane de dolari, după cum urmează: fiecare victorie din grupă valorează 110.000 de dolari. Semifinalistele mai primesc 30.000 de dolari în plus. Finalista se alege cu 420.000 de dolari, iar campioana cu un cec în valoare de 1,24 milioane dolari.

Surprizele au fost la ordinea zilei la Turneul Campioanelor 2022

Turneul Campioanelor 2022, competiția organizată în imensa arenă Dickles de la Fort Worth, a început sub semnul celui mai șocant anonimat, cu doar 400 de spectatori în tribune din cele 14.000 de locuri, cu meciul dintre reprezentanta gazdelor, nr. 3 mondial, Jessica Pegula și Maria Sakkari, după care a urcat la aproximativ 1.500 la partida Iga Swiatek – Daria Kasatkina!

ADVERTISEMENT

Surprizele la Turneul Campioanelor 2022 au fost la ordinea zilei. În grupa Nancy Richey, Maria Sakkari, care pornea outsider, le-a învins pe Jessica Pegula și pe Aryna Sabalenka, devenind prima semifinalistă. Sabalenka a dispus de Ons Jabeur pentru ca apoi tunisianca să o învingă pe Pegula, revenind de la 0-1. În grupa Tracey Austin s-a jucat o singură rundă, cu o altă mare surpriză, victorie Caroline Garcia la Cori Gauff.

Rezultate Turneul Campioanelor 2022

grupa Tracey Austin

Iga Swiatek – Daria Kasatkina 6-2, 6-3

Caroline Garcia – Cori Gauff 6-4, 6-3

grupa Nancy Richey

Maria Sakkari – Jessica Pegula 7-6, 7-6

Aryna Sabalenka – Ons Jabeur 3-6, 7-6, 7-5

Ons Jabeur – Jessica Pegula 1-6, 6-3, 6-3

Maria Sakkari – Aryna Sabalenka 6-2, 6-4

Meciuri rămase de jucat

grupa Tracey Austin

Iga Swiatek – Caroline Garcia

Cori Gauff – Daria Kasatkina

Iga Swiatek – Cori Gauff

Caroline – Garcia – Daria Kasatkina

grupa Nancy Richey

Maria Sakkari – Ons Jabeur

Jessica Pegula – Aryna Sabalenka


  • Cotă CASA PARIURILOR pentru Turneul Campioanelor: 1,75 este cota pentru „1” la Ons Jabeur – Maria Sakkari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT