Sport

Ea e șefa lui Jose Mourinho! AS Roma a numit o femeie în funcția de manager general al clubului. Foto

AS Roma a ales o femeie pentru a îndeplini funcția de manager general al clubului. Cine este șefa lui Jose Mourinho, antrenorul echipei.
20.04.2023 | 11:04
Lina Souloukou este noul manager general al celor de la AS Roma. Foto: asroma.com.
ADVERTISEMENT

AS Roma a numit un nou manager general al clubului după despărțirea de Pietro Berardi. Lina Souloukou este varianta italienilor pentru a prelua șefia clubului antrenat de Jose Mourinho. CEO-ul din Grecia a activat ultima oară la Olympiakos.

Lina Souloukou este noul manager general al lui AS Roma

Anunțul a fost făcut de AS Roma pe site-ul oficial al clubului. Numirea unui nou manager general al clubului a venit la o zi după ce Pietro Berardi a fost dat afară, din cauza unor înțelegeri pe care le-a avut cu patronii clubului, scrie Reuters. Gruparea din capitala Italiei este finanțată de familia Friedkin.

ADVERTISEMENT

„Lina este un lider experimentat, respectat și recunoscut în lumea fotbalului și a afacerilor: suntem încântați să o primim în familia AS Roma. Vom lucra îndeaproape cu ea pentru a continua să ducem clubul la cel mai înalt nivel, așa cum merită fanii și orașul”, au declarat Dan și Ryan Friedkin, pentru site-ul oficial al clubului.

Lina Souloukou, noua șefă a lui Jose Mourinho la AS Roma, a studiat Dreptul, cu specializarea Dreptul Sportului și a debutat în profesie în urmă cu peste 15 ani. În 2018, Lina Soulokou a fost numită CEO-ul celor de la Olympiakos, campioana Greciei, de care s-a despărțit în 2022.

ADVERTISEMENT

Lina Souloukou, prima reacție după ce a devenit noul manager general al lui AS Roma

În 2019, Lina Souloukou a fost numită membru al Comitetului executiv al ECA, funcție pe care o deține și în prezent. „Sunt încântată să mă alătur acestui club istoric și aștept cu nerăbdare să pun experiența pe care am dobândit-o în lumea fotbalului internațional la dispoziția clubului, a conducerii sale și a tuturor angajaților”, a declarat Lina Souloukou.

Lina Souloukou a avut legătură cu sportul încă din perioada copilăriei. Născută în 1983 în Larissa, Grecia, noul manager general al lui AS Roma a fost o jucătoare internațională de volei până în al doilea an la Universitatea Națională și Kapodistiană din Atena. Ulterior, s-a angajat la Departamentul de control al dopajului la Jocurile Olimpice de la Atena 2004.

ADVERTISEMENT

În 2005 s-a mutat în Spania pentru a continua studiile de drept la Universitatea din Salamanca, iar în 2006 a obținut un master în drept și management sportiv la Universitatea Politehnica din Madrid. Alături de sora sa, în urmă cu 16 ani, și-a înființat propria firmă de avocatură care funcționează în prezent.

Jose Mourinho ar putea părăsi AS Roma

Totuși, experiența de la AS Roma va fi cea mai mare provocare de până acum pentru Lina Souloukou. Clubul antrenat de Jose Mourinho se află pe locul 3 în Serie A și luptă pentru un loc care asigură prezența în Liga Campionilor la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Totodată, formația de pe Olimpico este calificată în sferturile Europa League, unde o înfruntă pe Feyenoord. Olandezii au câștigat meciul tur, scor 1-0 pe teren propriu. Jose Mourinho este intens curtat de PSG și ar putea ajunge pe Parc des Princes, fiind dorit de Luis Campos.

Francezii au anunțat că la finalul sezonului se vor despărți de Christophe Galtier, chiar dacă parizienii vor cuceri titlul. Nasser Al-Khelaifi, patronul lui PSG, a acceptat propunerea directorului sportiv de a-l aduce pe portughez pe bancă.

ADVERTISEMENT