News

Ea este Alexandra, primul copil din România care a primit o inimă artificială. Mărturisiri cutremurătoare, părinții speră la un miracol

Povestea de viață impresionantă a Alexandrei, fata cu inimă artificială. „Putea oricând să moară în somn. Când mi-a zis asta nu mai puteam..”
30.09.2023 | 19:23
Ea este Alexandra primul copil din Romania care a primit o inima artificiala Marturisiri cutremuratoare parintii spera la un miracol
Alexandra, primul copil din România care a primit o inimă artificială. Colaj Fanatik/ Foto captură Digi 24
ADVERTISEMENT

Alexandra este primul copil din România care a primit o inimă artificială. Fata, în vârstă de 17 ani, are o poveste de viață impresionantă. Deși este adolescentă, Alexandra s-a aflat în fața unor reponsabilități specifice adulților.

Ea este Alexandra, primul copil din România care a primit o inimă artificială

Acum câteva luni, părinții fetei au plecat la muncă, în Spania, în speranța că vor reuși să le ofere un trai mai bun copiilor. Astfel, Alexandra a fost nevoită să aibă grijă de cei trei frați mai mici. Le-a ținut locul părinților, încercând să îndeplinească rolul de mamă, dar și de tată.

ADVERTISEMENT

Însă, la scurt timp de la plecarea părinților, fata a aflat că suferă de insuficiență cardiacă, o afecțiune gravă care îi pune în pericol viața. Alexandra ar fi putut să moară oricând, chiar și în timp ce dormea. Aflând teribila veste, părinții s-au întors imediat în România.

„Putea oricând să moară în somn. Când mi-a zis asta nu mai puteam… La sfârșitul lunii mai, a găsit-o fata mea cea mică, a venit mama și a găsit-o picată în casă”, a transmis mama Alexandrei, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

„Evoluția la ea a fost foarte rapidă”

În ultimele luni au căutat soluții pentru a a-și ajuta copilul și au aflat de posibilitatea implantării unei inimi artificiale. Au acceptat propunerea medicilor, iar acum Alexandra a primit o nouă șansă. Este primul copil din România care a primit o inimă artificială.

Soluția este, însă, provizorie, iar părinții fetei speră la un miracol. Ei se roagă să apară un donator pentru transplant. „Știu cât de greu este pentru fiecare părinte, să pierzi copilul, sau să treci prin situațiile astea.

ADVERTISEMENT

Știu cât de greu mi-e mie, ce e în inima mea. Dar trebuie să se gândească, datorită copilului respectiv, sau din partea cui s-ar găsi, că copilul lor trăiește prin fata mea”, a adăugat femeia.

Horațiu Suciu, medicul care a operat-o pe adolescentă, spune că inima artificială reprezintă o soluție temporară. Singura șansă a Alexandrei este transplantul. De altfel, în România există 55 de pacienți care se află pe lista de așteptare pentru o astfel de intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT

„De multe ori, cum este cazul acestei paciente, de multe ori ei nu pot să aștepte într o condiție clinică acceptabilă, în siguranță asupra vieții acest transplant. Evoluția la ea a fost foarte rapidă. Ea este bolnavă cu inima de două, trei luni, și situația a venit ca un tăvălug”, a declarat medicul.

ADVERTISEMENT