News

Ea este Miruna, singura profesoară de 10 din județul Alba la Titularizare: “Am început să învăț din februarie”

Miruna Mărginean a obținut singura notă de 10 la Examenul de Titularizare în Învățământ din județul Alba. Tânăra a dezvăluit secretul succesului său.
19.07.2023 | 08:23
Ea este Miruna singura profesoara de 10 din judetul Alba la Titularizare Am inceput sa  invat din februarie
Miruna a devenit un exemplu pentru mai mulți tineri care își doresc o carieră în învățământ. Foto: Colaj Fanatik/Facebook.
ADVERTISEMENT

Miruna Mărginean, o tânără din Galtiu, a reușit să obțină singura notă de 10 la Examenul de Titularizare în Învățământ din județul Alba. Cu o pasiune deosebită pentru educație și o convingere puternică că poate contribui semnificativ la formarea viitoarelor generații, Miruna a devenit singura candidată din județ care a obținut această notă maximă.

Miruna a dezvăluit secretul succesului său

În pregătirea sa pentru examen, Miruna a subliniat importanța perioadei de la facultate, unde și-a stabilit o structură pentru materia de învățat și a început s-o studieze încă din luna februarie, imediat după sesiunea universitară.

ADVERTISEMENT

Tânăra a fost conștientă că vor exista momente în care motivația nu va fi la fel de puternică, dar a acceptat aceste momente și a continuat să învețe. Una dintre provocările majore a fost să nu se autosaboteze și să-și păstreze încrederea în capacitățile sale. Prin perseverență și convingerea că este capabilă, Miruna a reușit să finalizeze pregătirea pentru examen.

„Consider că pregătirea mea a început de fapt odată cu intrarea la facultate. Pentru examen mi-am structurat materia și am început să o învăț din februarie, imediat după sesiunea de la facultate. Eram conștientă mereu că o să fie și zile în care pur și simplu nu o să am motivația necesară să învăț așa că le-am acceptat și pe acelea.

ADVERTISEMENT

Cea mai grea parte a fost să nu mă autosabotez, pentru că e atât de ușor să ne îndoim de capacitățile noastre. Abia după ce m-am convins pe mine că sunt capabilă și că pot am reușit să îmi finalizez pregătirea”, a afirmat Miruna pentru  alba24.

Un mesaj de încurajare din partea Mirunei

Deși Miruna a declarat că nu poate să prevadă cu exactitate viitorul, ea și-ar dori să rămână în învățământ pentru tot restul vieții, deoarece consideră că aceasta este vocația ei. Miruna a mai remarcat că “viitorul este incert și că nu știm niciodată ce ne rezervă cu adevărat”.

ADVERTISEMENT

Deși provine din mediul rural, Miruna a menționat că nu s-a simțit niciodată dezavantajată din acest punct de vedere, deoarece a avut oportunitatea să-și desfășoare cariera academică exclusiv în instituții de învățământ din mediul urban.

În încheiere, Miruna a transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii care își doresc o carieră în învățământ. Ea a subliniat importanța perseverenței în fața provocărilor pe drumul către o carieră în educație și a îndemnat tinerii să nu renunțe și să aibă încredere că vor reuși.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai important sfat pe care îl pot oferi acum este să fie perseverenți în ceea ce fac. Drumul spre o carieră în învățământ poate să fie foarte descurajant uneori și de aceea consider că este foarte important să nu se dea bătuți și să aibă încredere că vor reuși”, a subliniat Miruna.

Rezultatele excepționale obținute de Miruna Mărginean la Examenul de Titularizare reprezintă o dovadă a muncii și dedicării sale în domeniul educației, oferind un exemplu demn de urmat  pentru mai mulți tineri.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!