Life

Ea este românca târâtă prin tribunale, după ce a inventat elixirul vieții. Oameni grei s-au bucurat de produsele ei

Românca târâtă de autorități prin procese după ce a creat elixirul tinereții. Persoane importante au folosit produsul său.
03.06.2023 | 16:27
Ea este romanca tarata prin tribunale dupa ce a inventat elixirul vietii Oameni grei sau bucurat de produsele ei
Ce produs a creat renumita româncă. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

O româncă, inclusă pe lista figurilor emblematice ale țării, a fost purtată în numeroase procese, prin tribunal. Asta după ce a inventat elixirul tinereții, iar de produsele ei au început să se bucure unii dintre cei mai importanți oameni ai lumii.

Românca târâtă prin tribunale, după ce a creat elixirul tinereții. Elena Ceaușescu o disprețuia

Și în prezent ”elixirul tinereții” al româncei care a creat istorie este printre cele mai utilizate de către femei, în rutina lor de înfrumusețare. Produsul face parte dintr-o gamă ce poate întârzia procesul de îmbătrânire, iar autoritățile de altădată au invidiat-o pe inventatoare.

ADVERTISEMENT

Ana Aslan ( 1897-1988) a marcat medicina românească și nu numai. Cariera sa în ramura gerontologiei a fost una demnă de aprecieri, odată cu invenția Gerovital Hr, primul medicament care are ca scop combaterea ridurilor. De asemenea, ea a condus primul Institut de Geriatrie din lume, la Otopeni.

Auzind de crema minune a Anei Aslan, mai marii lumii, precum: J.F. Kennedy, Winston Churchill, Yasser Arafat, Charlie Chaplin, Josip Broz Tito, Pablo Picasso sau Yasser Arafat, nu au ezitat să o încerce. Cei cu averi impresionante au trimis un avion pentru Ana Aslan, ca să fie adusă la ei acasă.

ADVERTISEMENT

”Regele Arabiei Saudite, Mareşalul de Gaulle, regele Marocului, Mareşalul Tito, Mareşalul Fanco, Miguel Asturias, Somerset Maugham, Indira Ghandi, preşedintele Suharto, din ceea ce ştiu eu, şi au fost mai mulţi, Caludia Cardinale, Salvador Dali, de la care primise o dedicaţie pe prima pagină a unei cărţi, un Don Quijote…”, a spus pentru Digi 24 dr. Theodora Poli Bărbulescu, fosta asistentă a Anei Aslan.

De ce a fost purtată prin tribunale Ana Aslan

Ana Aslan a reușit să-și îmbunătățească situația financiară prin Gerovital H3. Se spune că încasa anual venituri de 17 milioane de dolari. Acest succes colosal nu a fost privit cu ochi buni de liderii comuniști. Elena Ceaușescu, fosta Primă Doamnă a României, a invidiat-o atât de mult încât a purtat-o o perioadă prin tribunale.

ADVERTISEMENT

Membrii Partidului Comunist i-au intentat procese deoarece a ajutat familii înstărite, iar în 1978 i-au solicitat suma de 1, 5 milioane de lei, bani considerați a fi taxa de spitalizare pe care nu a perceput-o bătrânilor și oamenilor săraci.

Comuniștii au refuzat să-i respecte Anei Aslan ultimele dorințe înainte de moarte

După 1978, a urmat un adevărat calvar pentru Ana Aslan. Șapte ani la rând a fost adusă în fața instanței, iar achitarea sa a avut loc înainte cu 5 luni de moarte. Cei care au cunoscut-o mai spun despre reputatul medic faptul că era un om credincios și că nu i-a fost respectată ultima dorință, de a fi îngropată în cavoul unde erau mama și fratele ei.

ADVERTISEMENT

Ana Aslan a murit pe 20 mai 1988 la Spitalul Elias, din București, și nu a fost condusă pe ultimul drum nici cu preot, așa cum a solicitat. Comuniștii au adus-o într-un ”calm mortuar de la Elias la Cimitirul Belu”, iar aici s-a cântat marșul funebru al lui Chopin.

”Ana Aslan s-a stins la 20 mai 1988 la Spitalul Elias. I s-au refuzat ultimele dorinţe, de a fi îngropată în cavoul Kalindero-Danielopolu, unde deja erau mama şi fratele ei şi un unchi. Şi dorinţa de a fi înmormântată cu preot.

Ana Aslan era credincioasă. A fost adusă într-un calm mortuar de la Elias la Cimitirul Belu, unde a avut loc o ceremonie laică, adică într-una se cânta marşul funebru de Chopin. Crucea de lemn a fost pusă de un anonim în mijlocul nopţii”, a mai relatat fosta asistentă a Anei Aslan.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”