Sport

România și-a aflat adversara în barajul din Billie Jean King Cup. Pe cine înfruntăm pentru calificarea la turneul final

România și-a aflat adversara din barajul de calificare pentru turneul final al Billie Jean King Cup, care va avea loc în luna aprilie 2024.
26.11.2023 | 16:02
Romania sia aflat adversara in barajul din Billie Jean King Cup Pe cine infruntam pentru calificarea la turneul final
Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au început cum nu se poate mai bine întâlnirea Serbia - România din Billie Jean King Cup și au adus primele două puncte pentru echipa noastră.
ADVERTISEMENT
26-11-2023
14:02

România - Ucraina, în barajul de calificare la Billie Jean King Cup

România va da piept cu Ucraina în barajul de calificare pentru turneul final al Billie Jean King Cup 2024. Partidele se vor desfășura în luna aprilie 2024, în ”deplasare”. În condițiile în care Ucraina e în război, rămâne de văzut unde se vor disputa meciurile programate în perioada 12-13 aprilie 2024.

De menționat că România a fost desemnată cap de serie alături de Australia, Elveția, Franța, SUA, Kazahstan, Germania și Slovacia. Cu toate acestea, pentru că nu au existat întâlniri precedente între România și Ucraina, gazda a fost trasă la sorți.

Spre deosebire de România, care are trei jucătoare în top 100 WTA (cu toate că Sorana cîrstea și Irina Begu sunt retrase), Ucraina are 4 jucătoare în top 100 WTA. Mai exact Elina Svitolina (25 WTA), Anhelina Kalinina (27 WTA), Lesia Tsurenko (31 WTA), Marta Kostyuk (39 WTA). În formatul actual, din 2020 până acum, România nu a prins niciodată Billie Jean King Cup Finals, unde ajung 12 echipe.

11-11-2023
13:48

Serbia - România 0-3, în Billie Jean King Cup

România merge mai departe în Billie Jean King Cup, după victoria decisivă a lui Jaqueline Cristian în fața Lolei Radivojevic, scor 7-5, 4-6, 7-5.

Și de această dată căpitanul nejucător Dusan Vemic a ales să mizeze pe o jucătoare foarte tânără, de doar 18 ani, în speranța că va surprinde cumva. Nu i-a ieșit nici în această partidă, astfel că România a învins fără prea mari emoții Serbia.

10-11-2023
18:19

Jaqueline Cristian aduce o nouă victorie

Jaqueline Cristian aduce o nouă victorie pentru România după ce a învins-o pe Aleksandra Krunic în al doilea meci al întâlnirii cu Serbia, de la Kraljevo.

Astfel, în play off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup scorul este de 2-0 pentru echipa noastră. Jaqueline s-a impus cu 7-5, 6-4, într-o oră şi 45 de minute.

10-11-2023
18:13
10-11-2023
15:24

Ruse, victorie în minimum de seturi

Gabriela Ruse a deschis cu dreptul seria jocurilor din întâlnirea Serbia – România din Billie Jean King Cup și fetele noastre se află în avantaj.

Ruse, locul 125 WTA, a învins-o în partida inaugurală, scor 7-6 (2), 6-2, după două ore de joc, pe Mia Ristic, poziția 353 în ierarhia mondială.

În cel de-al doilea meci al zilei, Jaqueline Cristian, locul 98 WTA, va da piept cu Aleksandra Krunic, poziția 689 în clasamentul mondial.

09-11-2023
13:14

Programul meciurilor din Serbia - România, în Billie Jean King Cup

A fost stabilit programul meciurilor din disputa Serbia – România, care se joacă în play-off-ul Billie Jean King Cup. Toate partidele vor avea loc în „Sala Sporturilor Ibar Kraljevo” pe zgură, în sală. 

Gabriela Ruse (125 WTA) va deschide „balul” pentru România, vineri, împotriva jucătoarei din Serbia, Mia Ristic (17 ani, 353 WTA). 

În al doilea meci de simplu care va avea loc vineri, Jaqueline Cristian (98 WTA) va da piept cu Aleksandra Krunic (30 ani, 689 WTA). 

Ziua de sâmbătă este deschisă de duelul Jaqueline Cristian – Mia Ristic. Ulterior, Gabriela Ruse o va înfrunta pe Aleksandra Krunic. Katarina Kozarov/Natalija Stevanovic – Irina Bara/Monica Niculescu se vor înfrunta în ultimul meci la dublu. 

Învingătoarea din meciul Serbia – România va evolua anul viitor în calificările pentru accederea la turneul final. Echipa învinsă va continua în Grupa I.

Echipa de tenis feminin a României va călători luna viitoare în Serbia pentru duelul din play-off-ul Billie Jean King Cup. Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei, a ales sportivele pe care se va baza la duelul care va avea loc în intervalul 10-11 noiembrie în țara vecină.

Echipa de Billie Jean King Cup a României! Revenire importantă pentru duelul cu Serbia

Partida va avea loc în „Sala Sporturilor Ibar Kraljevo” pe zgură, în sală. Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Irina Bara, Alexia Anca Todoni și Monica Niculescu sunt jucătoarele care vor înfrunta Serbia luna viitoare.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a revenit în echipa de Billie Jean King Cup a României, după ce la începutul anului s-a zvonit că jucătoarea în vârstă de 25 de ani s-a retras de la echipă. În cazul unei victorii împotriva Serbiei, România va avea din nou șansa de a juca pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup la începutul anului viitor.

În caz contrar, echipa învinsă va ajunge să evolueze în grupa I. Finala Billie Jean King Cup din acest va an va avea loc în perioada 7-12 noiembrie, la Sevilla, conform site-ului oficial al competiției.

ADVERTISEMENT

Echipa de Billie Jean King Cup a României pentru duelul cu Serbia: 

  • Jaqueline Cristian (100 WTA, 25 de ani)
  • Gabriela Ruse (185 WTA, 25 de ani)
  • Irina Bara (192 WTA, 28 de ani)
  • Anca Todoni (259 WTA, 19 ani)
  • Monica Niculescu (925 WTA, 36 de ani)

Cum arată echipa de Billie Jean King Cup a Serbiei pentru duelul cu România

Serbia a câștigat grupa B din Grupa valorică I a zonei Europa/Africa. Echipa din țara vecină a reușit să își adjudece victorii împotriva unor echipe, precum Suedia, Croația, Bulgaria, Danemarca sau Norvegia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, echipa de Billie Jean King Cup a Serbiei o conduce pe România la meciurile directe, scor 2-1. Prima rachetă a Serbiei este Olga Danilovic (107 WTA, 22 de ani).

Din echipa Serbiei mai fac parte Natalija Stevanovic (189 WTA, 29 de ani), Lola Radivojevic (270 WTA, 18 ani), Mia Ristic (322 WTA, 17 ani) și Aleksandra Krunic (746 WTA, 30 de ani). Căpitanul nejucător al Serbiei este Dusan Vemic, fostul jucător de tenis.

ADVERTISEMENT

Ce urmează după play-off-ul Billie Jean King Cup

România a ratat dramatic calificarea, în premieră, la turneul final al Billie Jean King Cup. „Tricolorele” au condus Slovenia cu 2-0 după prima zi a duelului desfășurat în luna aprilie.

În mod uluitor, Slovenia a reușit să întoarcă, a învins cu 3-2, și a acces la turneul final care va avea loc în noiembrie. Slovenia face parte din grupa B, alături de Australia și Kazakhstan.

Nu mai puțin de 16 țări evoluează în play-off-ul Billie Jean King Cup. Echipele câștigătoare avansează în calificările pentru turneul final, în timp ce formațiile învinse vor evolua în Grupa I.

ADVERTISEMENT